Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ο Ερντογάν θέλει να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα

Ο ημιπαράφρονας «σουλτάνος» της Άγκυρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε την Τετάρτη την ανεπαρκή παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο)
και παρότρυνε τη Συμμαχία να επαυξήσει τη συνεργασία της με την Τουρκία στην περιοχή.
«Πρέπει να επαυξήσουμε τον συντονισμό και στη συνεργασία μας στη Μαύρη Θάλασσα. Ευελπιστούμε σε πιο συμπαγή αποτελέσματα από τη Συνάντηση Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου. Η Μαύρη Θάλασσα πρέπει να γίνει μια θάλασσα σταθερότητας. Είπα στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι είστε απόντες στη Μαύρη Θάλασσα και για αυτό έχει μετατραπεί σε μια σχεδόν ρωσική λίμνη. Πρέπει να επιτελέσουμε το καθήκον μας καθώς είμαστε οι χώρες με πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Εάν δεν αναλάβουμε δράση η ιστορία δεν θα μας συγχωρέσει», είπε ο Ερντογάν μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη.
Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η ένταξη της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι σημαντική για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο πονηρός ανατολίτης πουλά «εξυπηρέτηση» σε Σκοπιανούς και Βόσνιους, ότι δήθεν τους υποστηρίζει, την ώρα που η Βοσνία είναι γνωστή σφηκοφωλιά τζιχαντιστών και τα Σκόπια αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο διχοτόμησης από το αλβανικό τους πληθυσμό, ενώ την ίδια ώρα το ελληνικό βέτο στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ υφίσταται λόγω ονομασίας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να ανοίξει θέματα στα δυτικά Βαλκάνια και παράλληλα να εμπλέξει τον ΝΑΤΟϊκό στόλο σε ψυχροπολεμική «κόντρα» με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι Τούρκοι τρέμουν στην κυριολεξία ένα ρωσικό χτύπημα από τη Μαύρη Θάλασσα και για αυτό προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Κριμαία με τους εξτρεμιστές Τάταρους – Τούρκους της περιοχής, ανεξάρτητα εάν δεν τους βγαίνει, και παράλληλα προσπαθούν να οικοδομήσουν συμμαχία με τους ακροδεξιούς «φιλοευρωπαϊστές» της κυβέρνησης της Ουκρανίας.
Ο Ερντογάν στριμωγμένος στη γωνία, εξαιτίας των νεο-οθωμανικών σχεδιασμών του και των ονείρων του να καταστήσει την Τουρκία παγκόσμια υπερδύναμη, αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται στη μαύρη λίστα Ουάσιγκτον και Μόσχας και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για να παρασύρει τη δυτική συμμαχία σε πόλεμο με τη Ρωσία για να σωθεί ο ίδιος.
Βεβαίως δυτικοί ηγέτες έχουν εκφραστεί ανοιχτά και έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει κανείς πρόθεση να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία για χάρη της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν όμως επιμένει, όπως επιμένει και στη Συρία, και στη Λιβύη και στην Αίγυπτο όπου υποστηρίζει την τρομοκρατία, και στην Παλαιστίνη όπου παριστάνει τον «προστάτη» της ισλαμιστικής Χαμάς ενάντια στο «κακό» Ισραήλ.

http://karfotiko.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...