Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για επίθεση μεγάλης κλίμακας από το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Ισραήλ αναφέρει η εφημερίδα Bild καθώς δεκάδες τζιχαντιστές εκπαιδεύονται στην Αίγυπτο προς τούτο.

Δεν πρόκειται για μια επίθεση κοινή σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως, αλλά περισσότερο προσομοιάζει σε στρατιωτική επιχείρηση. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ προετοιμάζονται με άρματα μάχης και πυροβολικό να αντιμετωπίσουν την επίθεση.
«Δεν είναι γνωστή η ημερομηνία έναρξης των μαχών, αλλά κάθε μέρα η κατάσταση δείχνει πως θα γίνει» δήλωσε ο Ada Bibi, αξιωματικός του Ισραηλινού στρατού. Σύμφωνα με το στρατό, οι τρομοκράτες θα χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου: Επιθέσεις αυτοκτονίας, απαγωγές, αλλά και επιθέσεις με τεθωρακισμένα σε κλίμακα που θα μοιάζει περισσότερο με τακτικό στρατό.
Επίσης ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως οι «κεφαλές» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ υποστηρίζουν οικονομικά τους τζιχαντιστές στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά ενώ οι σήραγγες είναι οι δίοδοι επικοινωνίας τους και εξαπλώνονται βρίσκοντας διαρκώς υποστηρικτές στην Λωρίδα της Γάζας.

http://karfotiko.blogspot.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...