Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ομάδες Τουρκμένων της Συρίας κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν


Στην επαρχία Λαττάκεια υπάρχουν πολιτοφυλακές Τουρκμένων,
οι οποίες αγωνίζονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και καθαρίζουν την παραμεθόρια περιοχή από τους τρομοκράτες, γράφει το Lifenews.
Ένας από τους διοικητές των Πολιτοφυλακών, ο Αλί Χαλίλ απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο ανέφερε ότι ο λαός του δεν θα ανεχθεί τη δικτατορία της Άγκυρας και τους τρομοκράτες σύμμαχούς της στο έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με το διοικητή, όλα τα έθνη και οι φυλές που κατοικούσαν στη Συρία, τη θεωρούν πατρίδα τους και ότι οι ξένοι κακοποιοί ξεκίνησαν έναν εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.
«Η ισλαμική θρησκεία είναι θρησκεία της ειρήνης. Οι τρομοκράτες θέλουν να μετατρέψουν μια ειρηνική θρησκεία σε θρησκεία πολέμου, τη θρησκεία των δολοφόνων και των κακοποιών. Αλλά οι άνθρωποι της Συρίας φωνάζουν: Σταματήστε!».

«Αυτή η σκληρότητα των κακοποιών και των τζιχαντιστών υποστηρίζεται από ξένες χώρες για να σκοτώσουν τα αδέλφια μας.
Εμείς υπερασπιζόμαστε το σύνολο της επικράτειας, καθαρίζουμε τα αλλοδαπά στοιχεία των τρομοκρατών και θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο όπως ήταν πριν», είπε ο Αλί Χαλίλ.
Ο Τουρκμένος πολιτοφύλακας είπε ακόμη ότι οι Τουρκμένοι δεν είναι σκλάβοι της τουρκικής κυβέρνησης και δεν θα επιτρέψουν τον Ερντογάν να καταλάβει τα εδάφη της Λαττάκειας και να την χωρίσει από τη Συρία (όπως επιδιώκει).
Όλοι εμείς οι συγκεντρωμένοι Τουρκμένοι, όλοι εμείς που ζούμε εδώ στα σύνορα της Τουρκίας, λέμε Όχι! Στην δικτατορία του Ερντογάν.

Όλοι εμείς οι Τουρκμένοι μαζί με τους αδελφούς μας τους Άραβες ζούμε στον τόπο μας, αυτός είναι η πατρίδα μας. Να καταλάβουμε το σπίτι ενός άλλου είναι έγκλημα. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά, δημοκρατικά και με τους Άραβες και με τους Κούρδους.
Ας μην παρεμβαίνει κανείς στις υποθέσεις της Συρίας», είπε ο Χαλίλ και συμπλήρωσε ότι σχεδόν το σύνολο της επαρχίας έχει καθαρίσει από τους τρομοκράτες.


The Hellenic Information Team

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...