Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Οι Τούρκοι καταγγέλλουν «σχέδιο ΗΠΑ, Ρωσίας και Κούρδων εναντίον τους»

Η τουρκική κυβέρνηση, το τουρκικό κράτος και οι κυβερνώντες, αφού επί δεκαετίες έχυσαν ποταμούς αίματος, αρνούμενοι ακόμα και την ύπαρξη κουρδικού έθνους,
βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που απαιτεί σκληρές αποφάσεις.
Αντί να αποφασίσουν να λάβουν αυτές τις αποφάσεις, αποδεχόμενοι την κουρδική πραγματικότητα και να δώσουν μια πολιτική λύση, καταφεύγουν στο μέθοδο της δαιμονοποίησης των πάντων, με τη λογική ότι «όλοι οι άλλοι φταίνε και όλοι στρέφονται εναντίον της Τουρκίας, η οποία φυσικά έχει πάντα και σε όλα τα θέματα δίκιο».
Διαβάστε λοιπόν την ανάλυση και την εκτίμηση του τουρκικού κράτους για την κατάσταση, όπως αυτή απεικονίζεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Ιντερνετ-Χαμπέρ:

Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

Τίτλος: «Προδοτικό σχέδιο ΗΠΑ, Ρωσίας και ΡΚΚ εναντίον της Τουρκίας!»
Αποκαλύφθηκε το σχέδιο που έχει εκπονήσει για να θέσει σε εφαρμογή την άνοιξη η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD, που έχει κερδίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ-Ρωσίας. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το ΡΚΚ θα ιδρύσουν ένα κράτος, το οποίο θα επιτεθεί στην Τουρκία.
Το PKK/PYD, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, σχεδιάζει μέχρι την άνοιξη να ιδρύσει κράτος στη Συρία και στη συνέχεια, να επιτεθεί με όλες του τις δυνάμεις εναντίον της Τουρκίας.
Το ΡΚΚ, που προσπαθεί να αντισταθεί και να μείνει όρθιο, με την υποστήριξη ξένων πρακτόρων, παρά τις βαριές απώλειες που έχει υποστεί, θα συνεχίσει να απασχολεί τις ένοπλες δυνάμεις στο τουρκικό έδαφος, για να κερδίσει χρόνο και να ιδρύσει ένα κράτος στο έδαφος της Συρίας.
Το μυστικό της συνεχιζόμενης δράσης και αντίστασης του ΡΚΚ σε τρεις κωμοπόλεις της Τουρκίας, παρότι έχει υποστεί βαριές απώλειες, που φθάνουν τους χίλιους νεκρούς, βρίσκεται στην απόφαση και το σχέδιο του ΡΚΚ να επιτεθεί στην Τουρκία την άνοιξη.
Οι τρομοκράτες που ήλθαν από το βουνό, για να διευθύνουν τον αγώνα εντός κατοικημένων πόλεων, πρότειναν στο επιτελείο του ΡΚΚ που βρίσκεται στο όρος Κανδήλι, να εγκαταλειφθεί η πολιτική των τάφρων και του αγώνα στις πόλεις. Η απάντηση που έλαβαν είναι «Αν είναι ανάγκη να πεθάνετε, όμως μην παραδίδεστε.
Τους τραυματίες μην τους δίνετε στα ασθενοφόρα. Την άνοιξη θα έλθουν στην Τουρκία 10 χιλιάδες μαχητές του ΡΚΚ από το ΙΡΑΚ και τη Συρία. Αντισταθείτε»!
Με βάση δημοσίευμα της (φιλοκυβερνητικής) εφημερίδας Star, που στηρίζεται σε πληροφορίες από αρμοδίους των υπηρεσιών πληροφοριών, ο στόχος της πολιτικής των τάφρων, που ακολουθεί το ΡΚΚ, για να στηρίξει τον ένοπλο αγώνα εντός κατοικημένων πόλεων, δεν είναι να κερδίσει αυτονομία και ελευθερία, αλλά να κρατά εκεί απασχολημένη την Τουρκία, για να μην μπορεί να είναι παρούσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τη στιγμή που χαράσσεται ο νέος χάρτης της Συρίας.
Με βάση το σχέδιο, η Τουρκία θα υποχρεωθεί να είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της εξέγερσης στις πόλεις που εκχώθηκαν οι τάφροι, και έτσι δεν θα μπορέσει να διεξάγει μια επιχείρηση ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας που δραστηριοποιείται το PKK/PYD.
Με βάση τα μηνύματα που στέλνει στους τρομοκράτες που μάχονται στις πόλεις, η οργάνωση τους ζητεί το εξής: «Ακόμα κι αν έχετε μεγάλες απώλειες, αντισταθείτε και θα επιβραβευτείτε αναλόγως».
Ένα μέρος της επιβράβευσης είναι οι δηλώσεις που έρχονται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης, που λένε ότι «Δεν θεωρούμε το PYD τρομοκρατική οργάνωση». Λένε μάλιστα ότι το ΡΚΚ
θα νομιμοποιηθεί διεθνώς μέσω του PYD και θα διοικήσει το κράτος που ιδρύεται ντε φάκτο στη βόρεια Συρία. Οι δύο οργανώσεις δέχονται επίσημα αυτήν την ενωτική μεταξύ τους σχέση.
Όσον αφορά την Τζαραμπλούς, η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια περιοχή ασφαλείας, για να αποτρέψει τη ροή προσφύγων προς την Ευρώπη, κόβοντας ταυτόχρονα το δρόμο και εμποδίζοντας την έξοδο των Κούρδων στη θάλασσα.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...