Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

«Φουντώνει» το σερβικό κίνημα για ένωση της Σερβίας με τη Ρωσία

Ο Σερβικός συνασπισμός «πατριώτες» στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας με τίτλο «Θέλουμε ένωση με τη Ρωσία»,
δημιούργησε γκράφιτι σε πολλούς τοίχους στο Βελιγράδι με ανάλογα συνθήματα, ως σύμβολο της σερβικής έκφρασης φιλίας προς το ρωσικό λαό, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

«Πιστεύουμε ότι η μοιραία πολιτική της σερβικής κυβέρνησης προς μια πιθανή ενσωμάτωση στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα εκτροχιάσει την Σερβία από τον δρόμο της επίτευξης της ορθής πολιτικής. Η ένωση αυτή κινείται προς το συμφέρον των δύο ομόδοξων λαών. Αυτό θα είναι δυνατό μόνο με την δημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας με την Ρωσία σε όλα τα επίπεδα, στο πλαίσιο της κοινής οικονομικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής συνεργασίας , ακόμη και στον τομέα της εκπαίδευσης», ανέφεραν μέλη της οργάνωσης «πατριώτες» της σερβικής Λίγκας.

Τα γκράφιτι αφορούσαν το πορτραίτο του τελευταίου Ρώσου Τσάρου Νικολάου Β. Ρομανώφ, ο οποίος θεωρείται ο προστάτης του σερβικού λαού.

Την τρομερά δύσκολη περίοδο για την Σερβία, κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο όταν δέχθηκε επίθεση η χώρα από την Αυστρο-Ουγγρική αυτοκρατορία , ο Τσάρος Νικόλαος απέστειλε δυνάμεις που πολέμησαν με τους Σέρβους, με κίνδυνο για την Ρωσική Αυτοκρατορία.

Η νέα ρωσική κυβέρνηση το 2000 αναγνώρισε την συμβολή Ρώσου Τσάρου, και φέτος η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τον κατέταξε στους Άγιους μάρτυρες του ρωσικού έθνους.

Στην Σερβία υπάρχει ένα διαρκώς αυξανόμενο ρεύμα Σέρβων οι οποίοι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την είσοδο της χώρας στον δυτικό συνασπισμό μέσω ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στην πολιτική ηγεσία της χώρας υπάρχουν διχογνωμίες ως προς την πορεία της χώρας, η οποία προς το παρόν τηρεί επίσημα ουδέτερη στάση .

Η απόφαση για αγορά όμως πολεμικού υλικού από την Μόσχα σύμφωνα με άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Ξεκινά η αποστολή εξοπλισμού στην Σερβία με μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και αντιπυραυλικά συστήματα Buk M3, αλλάζει τα δεδομένα για την χώρα αυτή.

Οι κινήσεις αυτές του Βελιγραδίου και της Μόσχας αποτελούν απάντηση στον αλβανικό εθνικισμό και στα σχέδια της Κροατίας να προμηθευτεί συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών. Θα υπάρξει και συνέχεια στην συνεργασία αυτή μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ρωσία κινείται στην λογική της δημιουργίας ενός «ορθόδοξου άξονα» ειδικά στα Βαλκάνια ως αντιστάθμισμα της παρουσίας των ΗΠΑ και Τουρκίας, και ως «απάντηση» του ισλαμικού φονταμενταλισμού «πασπαλισμένου» με αλβανικό εθνικισμό, που απειλεί για μια φορά ακόμη.

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας λίαν συντόμως θα δικαιώσουν αυτές τις κινήσεις του Κρεμλίνου, το οποίο «γνωρίζει πολλά» για τα σχέδια της Δύσης.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...