Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσοτουρκικός πόλεμος προ των πυλών με αφορμή το Χαλέπι - Δηλώσεις αυτοκτονίας από τον Νταβούτογλου: Θα διώξουμε τους Ρώσους

Δυστυχώς βρισκόμαστε πολύ κοντά σε σύγκρουση με αρχή την ευρύτερη περιοχή μας.
Η Τουρκία μην έχοντας επίγνωση της δυσχερούς θέσης της αλλά και ωθούμενη από παγκοσμιοποιητικά συμφέροντα κηρύσσει στην ουσία τον πόλεμο στην Ρωσία, η οποία έχει συμβάλλει αποφασιστικά στο να απελευθερωθούν περιοχές της Συρίας από τους αμερικανοκίνητους τζιχαντιστές συμμάχους των Τούρκων, με την ανακατάληψη του Χαλεπίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις να είναι πολύ κοντά.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, δήλωσε πως η Άγκυρα θα υπερασπιστεί το Χαλέπι και οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να βγουν από την Συρία με δουλοπρέπεια, όπως έκαναν και οι σοβιετικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν.

Αυτό σημαίνει εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, ενδεχόμενα μαζί με την Σαουδική Αραβία και όσες χώρες έχουν δηλώσει έτοιμες να στείλουν στρατεύματα, κίνηση την οποία έχουν καλωσορίσει οι Η.Π.Α.

Την ίδια ώρα η Ρωσία κινητοποιεί τις δυνάμεις της προς τον Νότο. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 8.500 στρατιώτες, 900 στρατιωτικά οχήματα, 50 πολεμικά πλοία, 200 μαχητικά και ελικόπτερα. Επιπλέον, ολόκληρος ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας με όλες τις μονάδες επιφανείας αντιτορπιλικά, φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια τα οποία διαθέτουν βαλλιστικούς πυραύλους έχουν κινητοποιηθεί. 40 μαχητικά, βομβαρδιστικά, μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα από την 4η Δύναμη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Νότιας Διοίκησης μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση του Kuban, κοντά την Τουρκία.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...