Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τα λιοντάρια παίρνουν θέση για τη μητέρα των μαχών - Προ των πυλών η επίθεση και απελευθέρωση της Ράκκα

Τα στρατεύματα του συριακού στρατού και όλων των εθνικών δυνάμεων και των συμμάχων τους, ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη μάχη, αυτήν της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στην πόλη της Ράκκα.
Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει τις προετοιμασίες και την πρόοδο προς την κατεύθυνση με μια σημαντική εκστρατεία στο σημείο σύνδεσης της Χάμα με τη Χομς, που περνά μέσα από το διεθνη δρόμο του Χαλεπιου), η οποία είναι η μόνη οδός διαθέσιμη υπό τον έλεγχο της Συρίας.
Πηγή αναφέρει ότι «τα στρατεύματα του πεζικού πήραν τον έλεγχο του λόφου 5 και το λόφο του Αμπού Ζην, τον αρχαίο δρόμο, και τις μεγάλες τοποθεσιες και οχυρώσεις εν όψει της εισβολής στην πόλη της Ράκκα.»

Η επιχείριση είναι η πρώτη του είδους της, με την ύπαρξη ενός τέλειου συντονισμού μεταξύ των συριακών δυνάμεων και ρωσικών, όπου οι δυνάμεις της εθνικής άμυνας θα συμβάλουν, επίσης, τα μέγιστα.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να στοχεύσει τα σημεία των στρατευμάτων του συριακού στρατού την Τετάρτη με οβίδες και ρουκέτες, αλλά απέτυχε να επιτύχει σημαντικές απώλειες.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...