Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Όλο και πιο κοντά το «ΧΑΡΑΓΜΑ»: Τι ανακοίνωσε η Synchron που χρηματοδοτούν Bill Gates και Bezos

Αντίστροφη μέτρηση...

Η διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή που μοιάζει με stent της Synchron ενισχύεται έρχεται όλο και πιο κοντά μετά από νέα αποτελέσματα κλινικών μελετών στην Αυστραλία.

Στην αρχή πλασάρεται ως κάτι καλό για την υγεία, ωστόσο βασικός στόχος, όπως έχει αποκαλύψει και ο συνομιλητής του πρωθυπουργού και σύμβουλους του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Νώα Χαράρι, είναι η διασύνδεση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να παρακολουθούνται ακόμα και οι πιο κρυφές σκέψεις των ανθρώπων.

Όπως μεταδίδεται:

Η JAMA Neurology δημοσίευσε σήμερα αξιολογημένα, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα ασφάλειας στα οποία συμμετείχαν τέσσερα άτομα με σοβαρή αμφοτερόπλευρη παράλυση του άνω άκρου. Δώδεκα μήνες μετά την εμφύτευση του Synchron’s Stentrode μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο, δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες ενέργειες. Επιπλέον, δεν υπήρξε απόφραξη αγγείου ή μετανάστευση συσκευής.

Εκτός από τα θετικά αποτελέσματα ασφάλειας, το Stentrode έδειξε ότι μπορούσε να λειτουργήσει. Και τα εμφυτεύματα BCI των τεσσάρων ασθενών είχαν σταθερή ισχύ σήματος, με μέσο εύρος ζώνης σήματος (SD) 233 (16) Hz. Υπήρξε αποκωδικοποίηση εκτός σύνδεσης τουλάχιστον πέντε τύπων απόπειρας κίνησης. Επιπλέον, κάθε ασθενής έμαθε να ελέγχει με επιτυχία έναν υπολογιστή με το BCI.

«Η μελέτη SWITCH είναι μια πρώιμη επίδειξη ασφάλειας σε μικρό αριθμό συμμετεχόντων που χρησιμοποιούν διασύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Synchron, Δρ. Τομ Όξλεϊ σε ένα δελτίο τύπου .

Συγχρονισμένη εικόνα μάρκετινγκ της συστοιχίας ενδοαγγειακών ηλεκτροδίων Stentrode για διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή
Η συστοιχία ενδαγγειακών ηλεκτροδίων Stentrode για διασύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή [Η εικόνα προσφέρεται από το Synchron]

«Ο αποκωδικοποιητής ήταν απλός και στιβαρός, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν έπρεπε να εκπαιδεύονται σκληρά για να εκτελέσουν διακόπτες», είπε ο Oxley. «Η άποψή μας είναι ότι μια κινητική νευροπροσθετική πρέπει να είναι ασφαλής και εύκολη στη χρήση».

Οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή είναι ένας καυτός χώρος

Με ένα εμφύτευμα BCI που χορηγείται με καθετήρα που μπαίνει μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο έναντι της επιφάνειας του εγκεφάλου , το Synchron κερδίζει την προσοχή σε μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή που έχει δημιουργήσει πολύ θόρυβο. Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και τα επενδυτικά κεφάλαια του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στον κύκλο χρηματοδότησης της Σειρά C με υπερεγγραφή ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων της Synchron στα τέλη του περασμένου έτους.

Εκτός από τη Synchron, άλλες εταιρείες BCI που τραβούν την προσοχή είναι η Neuralink του Έλον Μασκ και η μακροχρόνια πρωτοπόρος Blackrock Neurotech.

Εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με παράλυση που θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν smartphone και άλλες προσωπικές υπολογιστικές συσκευές, σύμφωνα με το Synchron. Η εταιρεία εκτιμά ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε χώρες υψηλού εισοδήματος θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα BCI μέχρι το 2025 (σ.σ. Στην συνέχεια αυτό θα προσφερθεί μαζικά στον νέο διαδικτυακό κόσμο που αναδύεται).

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...