Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Λίγο πριν τον θάνατό του, ο πατέρας Χριστόφορος είπε ότι στο μέλλον θα έχουμε προβλήματα και θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο

 Λίγο πριν τον θάνατό του, ο πατέρας Χριστόφορος είπε ότι στο μέλλον θα έχουμε προβλήματα και θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο.  Είπε ότι όλα τα σημάδια της έλευσης του αντίχριστου είναι εμφανή και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχουμε να μην υποκύψουμε στον πειρασμό, να μην πέσουμε σε πειρασμό.

 Γιατί για να δεχτούν οι άνθρωποι τον αντίχριστο και τη σφραγίδα του, πρέπει να δαμαστεί ο νους τους, να σκοτιστεί η λογική τους, ώστε να πέσουν στον πειρασμό και να ζήσουν μόνο με γήινα συμφέροντα.

 Ο πατέρας είπε ότι το πιο σημαντικό είναι η διατήρηση της Ορθοδοξίας.  Αυτό ακριβώς είναι που δεν επιτρέπει στον αντίχριστο να έρθει στον κόσμο, δεν επιτρέπει σε αυτόν τον κερασφόρο.  Κι αν δεν το επιτρέψει, σημαίνει ότι είναι νωρίς ακόμη για να ενσαρκωθεί, γιατί πρέπει να βάζει παντού τη μύτη του, να δελεάζει τους πάντες.  Και η Ρωσία είναι το φως του κόσμου, και πρέπει να σβήσει, και γι' αυτό η Ρωσία υπομένει τέτοια δεινά.

 Θυμούμενος τα περασμένα χρόνια, ο πατέρας είπε ότι οι διώξεις και τα βάσανα ένωσαν τους ανθρώπους και η ελευθερία τους στέρησε το μυαλό, τους τρέλανε.  Είπε ότι η ελευθερία για τους αμαρτωλούς τους κάνει ελεύθερους για την αμαρτία.  Αυτό είπε ο πατέρας, ότι θα έρθει μια στιγμή που θα υπάρξει ελευθερία, και θα δείτε τι σημαίνει αυτό.  Το κοπάδι θα σκορπιστεί αν απελευθερωθεί.

 Επομένως, αναγνωρίζοντας τους πειρασμούς του πονηρού, όλο το είναι της σωτηρίας μας εστιάζεται στο παρόν.  Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της εποχής μας.  Όλες οι καλές μας πράξεις, το μοναχικό τάμα, οι εντολές στο κελί, οι προσευχές, η ελεημοσύνη, ο εκκλησιασμός, οι θείες ακολουθίες, η κοινωνία με τα Άγια Μυστήρια του Χριστού, όλα αυτά θα χάσουν το νόημά τους, αν δεν αναγνωρίσουμε τη δράση του πειρασμού.

 Γι' αυτό ο πατέρας θεωρούσε ως υπέρτατη αρετή να κρατάς ξύπνια τη λογική, την υγιή διάκριση και να μην παίρνεις τίποτα καινούργιο, τίποτα από αυτή τη δύναμη.  Ο πατέρας είδε πολύ καλά ότι η παγκοσμιοποίηση οδηγεί στον αντίχριστο, ότι συμβαίνουν τρομακτικά γεγονότα, που προφητεύει το Ευαγγέλιο.

 Ο πατέρας είπε ότι ο αντίχριστος είναι πολύ πονηρός και θα σέρνεται πολύ πονηρά σε κάθε ψυχή για να τη διαστρεβλώσει.  Και όταν πέθαινε ο πατέρας, τον ρώτησαν: «Πάτερ, σε ποιον μας εμπιστεύεσαι;».  Και ο πατέρας είπε: «Σε αφήνω στον Κύριο και στη Βασίλισσα των Ουρανών.  Προσευχήσου, ας μη σταματήσει η προσευχή σου και δεν θα σε αφήσει ο Κύριος».

 «Θα αναζητήσετε ηγούμενους σε όλο τον κόσμο, σε όλη τη Ρωσία, αλλά δεν θα υπάρχουν πραγματικοί ηγούμενοι.  Ο Κύριος θα τους πάρει όλους.  Και θα παραμείνετε στο θέλημα του Θεού».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...