Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Οι Ρώσοι εισήλθαν στο Ουλγκεντάρ και ο Αρεστόβις (σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης) αποκάλεσε τον Ζελένσκι “ αδύναμο άνθρωπο”

Κτυπούν το Κίεβο ρωσικοί πύραυλοι Kh-101-ουκρανικά αποσπάσματα εκτελούν λιποτάκτες ενώ ο Αρεστόβις ( σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης) αποκάλεσε τον Ζελένσκι “ αδύναμο άνθρωπο”

Ο πόλεμος στην Ουκρανία όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές έχει εισέλθει μετά από τόσους μήνες στην πιο αποφασιστική καμπή του, και αυτό είναι πλέον πασιφανές ειδικά μετά την κατάληψη του Ουλγκεντάρ από τους Ρώσους.

Ειδικά αποσπάσματα Ουκρανών εκτελούν τους λιποτάκτες

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν σε ομιλία του για την κατάσταση στη γραμμή επαφής ανέφερε ότι : "Ο εχθρός δεν νοιάζεται για τίποτα και κανέναν. Πυροβολούν τους δικούς τους στην πλάτη, δημιούργησαν αποσπάσματα καταστολής. Αυτό είναι έργο των εθνικιστικών ταγμάτων, αλλά οι ίδιοι δεν ορμάνε μπροστά (να πολεμήσουν)».

Την σκυτάλη πήρε ο Αρέστοβιτς ( σύμβουλος εθνικής ασφαλείας), ο οποίος αποκάλεσε δημόσια τον Ζελένσκι "αδύναμο άνθρωπο".

«Ο Ζελένσκι είναι ένας αδύναμος άνθρωπος. Έχει δύο σημεία, την μικρή του ματαιοδοξία και φόβο », σημείωσε ο ίδιος.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι έχουμε μαζικό χτύπημα στην Ουκρανία.

Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν το Κίεβο, καθώς αριθμός βαλλιστικών πυραύλων Kh-101 εισήλθε μέσω της Αζοφικής Θάλασσας και της περιοχής Χερσώνας, στην περιοχή του Νικολάεφ.

Άλλοι πύραυλοι χτύπησαν το Ντιεπροπετρόφσκ και το Ζαπορίζιε.

Προηγουμένως, αρκετοί πύραυλοι χτύπησαν στην κατεύθυνση Κριβόι Ρόγκ προς την περιοχή Ζάτομιρ ενώ  έχουμε εκρήξεις  σε Οδησσό και Βίννιτσα.

Οι Ρώσοι εισήλθαν στο Ουλγκεντάρ

Ο ρωσικός στρατός μπήκε στο Ουλγκεντάρ και περιχαρακώθηκαν στα περίχωρα της πόλης.
Τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να σπάσουν την ουκρανική άμυνα και να εισέλθουν στα προάστια του σε τρεις ημέρες.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται σοβαρές μάχες στο έδαφος της πόλης, ενώ, σύμφωνα με πηγές, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εδραιώσουν με επιτυχία την παρουσία τους στα περίχωρα της πόλης, καταλαμβάνοντας τα καταφύγια που υπάρχουν εδώ.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταλάβει το νότιο τμήμα της πόλης και προσπαθεί να κινηθεί βόρεια.

Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες να περικυκλωθεί το Βούχλεντάρ προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά επιπλέον δυνάμεων του ουκρανικού στρατού και να αποκλειστεί η υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων.

Λίγο πριν από την έναρξη της επίθεσης στο Ουλγκεντάρ οι Ουκρανοί δέχθηκαν δεκάδες χτυπήματα πυροβολικού στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, επιτρέποντας έτσι  στα ρωσικά στρατεύματα να προσεγγίσουν με επιτυχία την πόλη από τη νοτιοανατολική και την νοτιοδυτική πλευρά.

Δεδομένης της έντασης της προέλασης του ρωσικού στρατού, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το Βούλχενταρ θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας, ωστόσο, η παρουσία μεγάλων ουκρανικών δυνάμεων εξακολουθεί να παραμένει στην περιοχή, η οποία μπορεί να προσπαθήσει να επιτεθεί από άλλη πλευρά.

Δύο τουρκικά εμπορικά πλοία δέχθηκαν ρωσικούς πυραύλους

Ως αποτέλεσμα μιας πυραυλικής επίθεσης στη Χερσώνα, δύο τουρκικά πλοία υπέστησαν ζημιές την νύχτα 24 προς 25 Ιανουαρίου.

Τα δύο πλοία βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος τουλάχιστον ενός από τους πυραύλους, χτύπησε την γέφυρα του πλοίου Tuzla, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ ένα άλλο πλοίο, το Ferahnaz, χτυπήθηκε επίσης από θραύσματα ρουκετών.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν το περιστατικό στοχευμένη επίθεση.



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...