Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Νέα πρόκλησις του Ορθοδόξου(;) Επισκόπου Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

Τι είπε ο στόμας του:

«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κατά την μεταβολή των τιμίων δώρων κατέρχεται ο Χριστός με αγγελικές δυνάμεις. Δεν κατέρχεται ο Χριστός. Εμείς ανεβαίνουμε».

Και αυτά τα είπε παρουσία (εδώτων συλλειτουργούντων Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου, του Αιτωλίας και Ακαρνανίας  Δαμασκηνού, του Ναυπάκτου Ιεροθέου, του Δημητριάδος Ιγνατίου, Πατρών  Χρυσοστόμου, του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Νέας Κρήνης και Καλαμαρίας Ιουστίνου και Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου, του αρχιμ. Νεκταριου Μουλατσιώτη. 


                                               
του Νικολάου Α. Κανή

«Οἱ ἐχθροί ἐμοῦ τε καί τοῦ Υἱοῦ μου ἐπλησίασαν..»

Η ΕΠΟΧΗ μας, η εποχή των μεγάλων αλλαγών, των ριζικών ανατροπών. Η εποχή της πρωτοφανούς προόδου, της διαδικτυακής νοημοσύνης, του ανώτερου πολιτισμού. Του πολιτισμού μας που βλέπει τα παιδιά της Αφρικής να πεθαίνουν από πείνα και δίψα, αλλά είναι τόσο απασχολημένος με την σύνοδο των G8 που δεν προλαβαίνει να εκφράσει την «βαθιά λύπη του».

«Καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμακειῶν αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.» (Αποκάλυψη Ιωάννου Θ’-21)

ΟΙ ΕΠΙ χίλια χρόνια αιρετικοί παπικοί έγιναν τώρα «εκκλησίες». Καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, όλοι ίσοι και θεολογικά ισάξιοι. Αγάπη, αγάπη για όλους φωνάζουν εδώ κι εκεί οι υποκριτές, δαιμονοκρατούμενοι οικουμενιστές. Να κρατήσουμε την αγάπη, λένε οι πλανεμένοι αγαπολόγοι. Και να κάνουμε συμπροσευχές με τους αιρετικούς δυτικούς. Μιλούν για αγάπη αυτοί που σκοτώνουν και σφάζουν παιδιά, γέρους, γυναίκες, ανυπεράσπιστους ανθρώπους, όλους όσους μπορεί να είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Συμπροσευχή με αιρετικό έχει 40 χρόνια ακοινωνησία, γράφει το «Πηδάλιο» της Ορθοδοξίας, αλλά οι κεφαλές της Ορθοδοξίας το αγνοούν. Και συμπροσεύχονται ακόμα και με αλλόθρησκους. Το δόγμα μας, το Ορθόδοξο δόγμα στα σκουπίδια. Αλήθεια, γιατί οι «ποιμένες» μας κρύβουν τις εντολές του Ευαγγελίου, τις διδαχές των Ορθοδόξων πατέρων και το τι προβλέπεται για όλες αυτές τις δογματικές παρεκτροπές και ανατροπές από τους ιερούς κανόνες, οι οποίοι θεσπίστηκαν από τις οικουμενικές συνόδους; Τις έγκυρες και ευλογημένες. Τις εννέα και όχι την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

ΟΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΕΣ παναιρέσεις του οικουμενισμού, της νέας τάξης και της πανθρησκείας έχουν διεισδύσει εκβιαστικά και εκτραχηλιστικά στην Ορθοδοξία, σε πολλές εκκλησίες και δυστυχώς στηρίζονται από υποτιθέμενους Ορθόδοξους ρασοφόρους.

ΟΛΗ αυτή η κατάσταση δημιουργεί δυσανεξία στο Ορθόδοξο πλήρωμα των πιστών και ένα είδος δογματικής σύγχυσης, ενώ ο Λόγος του Κυρίου στο Ευαγγέλιο αλλά και των ερμηνευτικών Πατέρων είναι σαφής, περιαυγής, ξεκάθαρος.

η συνέχεια

 Αυτοί είναι οι σημερινοί Ορθόδοξοι επίσκοποι, ειναι ποιμένες ή έγιναν  επικίνδυνοι ψευδοποιμένες;

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...