Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Να δίνει μόνο ο Θεός να αντέχουμε

Ξέρεις τι έχω καταλάβει; Πως αν περιμένεις να ξημερώσει μέρα που δε θα έχεις προβλήματα, άδικα περιμένεις. Τα προβλήματα ποτέ δε σταματούν. Ούτε οι έγνοιες. Ούτε οι δυσκολίες. Να δίνει μόνο ο Θεός να τα αντέχουμε. Να μας δίνει φώτιση και κουράγιο να συνεχίζουμε τον αγώνα»!
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Τι έφταιξα και μου άξιζε εμένα να πάθω αυτό ... ψιθύρισε ο αδελφός.
Ακόμη και αναμάρτητος να ήσουν αδελφέ ... για σκέψου ... σε βάζει ο Ιησούς μας στα χνάρια του .... γιατί κι αυτός δεν έφταιγε σε τίποτε και πλήρωσε με τη ζωή του για σένα .
Σε συνταυτίζει μαζί του ... μια ευκαιρία να αγγίξεις τη Θέωση .
Σου ζητάει να πιεις λίγο απο το ποτήριο που ήπιε κι Αυτός .... για να σε κάνει Δικό Του. Βιώνεις το ιδιαίτερο προσκλητήριο της Σωτηρίας.
Ευλογημένα τα παθήματα σ αυτόν το μάταιο κόσμο .....

«Η Θεία Λειτουργία και τα Τίμια Δώρα θα δίνουν στους χριστιανούς τη δύναμη για να υπομείνουν την πείνα και θα τους διαφυλάσσουν από κάθε κακό»
Γέροντας Ιουστίνος Πίρβου

Κάθε Χριστιανός πρέπει να αναλογιστεί, πως ο χρόνος της ζωής μας περνά αδιάκοπα, περνάει ανεπιστρεπτί και το παρελθόν είναι αδύνατον να γυρίσει πίσω, πως δεν είναι στον έλεγχό μας το παρελθόν και το μέλ­λον, αλλά μόνον ο παρών χρόνος, που ζούμε τώρα, πως το τέλος της ζωής μας είναι άγνωστο, πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον θάνατο κάθε ημέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό, πως, γι' αυτόν το λόγο, πρέπει πάντοτε να είμαστε σε κατάσταση μετανοίας, πως κάθε ώρα πρέπει να είμαστε σε μετάνοια και πνευ­ματική κατάσταση τέτοια, όπως θα επιθυμούσαμε να είμαστε στην ώρα του θανάτου μας.
Άγιος Τύχων του Ζαντόνσκ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...