Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Οι 4 ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας

 Η Ελλάδα έχει τόσους κρυμμένους φυσικούς θησαυρούς! Με τα φώτα στραμμένα συνήθως στα παραθαλάσσια δημοφιλή θέρετρα της χώρας συχνά αφήνουμε στη σκιά φυσικές ομορφιές μεγάλου φυσιολατρικού και ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος όπως τις λίμνες της Ελλάδας. Έτσι, στη Skyscanner αποφασίσαμε να σας γνωρίσουμε τις πιο όμορφες λίμνες της χώρας για όλες τις εποχές του χρόνου! Έτοιμοι για εξερεύνηση; 

1. Λίμνη Καστοριάς, Καστοριά
Η «ωραιότερη λίμνη» της Ελλάδας


Όποια εποχή κι αν επισκεφτείτε την Καστοριά, τόσο η πόλη όσο και η λίμνη της θα σας συναρπάσουν. Παγωμένη το χειμώνα, ντυμένη με το πράσινο της φύσης που ξυπνά την άνοιξη ή τις κόκκινες αποχρώσεις των φύλλων που αργοπεθαίνουν το φθινόπωρο, θα ανακαλύψετε πως η ομορφιά της είναι απλά μοναδική. Περπατήστε στις όχθες της, οδηγήστε παράλληλα με τις ακτές της ή πλεύστε στα πρασινογάλαζα νερά της κι ανακαλύψτε τα πελώρια πλατάνια, τις βυζαντινές εκκλησίες, τα ειδυλλιακά κιόσκια για πικ-νικ, τους γραφικούς πλανόδιους πωλητές αλλά και το «Σπήλαιο του Δράκου» και το υπαίθριο μουσείο στο Δισπηλιό.


2. Πρέσπες, Φλώρινα
Ένας από τους πιο ανεκτίμητους υγροβιότοπους θα φιλοξενήσει τις πιο μυστηριακές διακοπές σας

3. Δρακολίμνη Τύμφης, Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια
Ένα ταξίδι στην πιο αλπική λίμνη της χώρας

Η μεγαλύτερη δρακολίμνη της Ελλάδας αποτελεί πραγματικά ένα ονειρικό τοπίο. Θα κουραστείτε για να την προσεγγίσετε: χρειάζεται 1 ώρα πεζοπορία από το καταφύγιο Αστράκας ή εναλλακτικά 4 ώρες περπάτημα από το Μικρό Πάπιγκο. Ωστόσο ο προορισμός θα σας αποζημιώσει στο έπακρο. Το απομεινάρι αυτό των μακρινών παγετώνων της περιοχής θα σας εντυπωσιάσει με την άγρια ομορφιά του ενώ αν είστε τυχεροί κι ο καιρός το επιτρέπει (προτιμήστε να επισκεφτείτε τη λίμνη τους ζεστούς μήνες καθώς βρίσκεται σε υψηλό υψόμετρο) μια βουτιά στα νερά της παρέα με τα περίεργα αλλά εντελώς ακίνδυνα δρακάκια θεωρείται απόλυτα επιβεβλημένη.


4. Λίμνη Παμβώτιδα, Ιωάννινα
Η πιο αινιγματική λίμνη της Ελλάδας

Αν και προορισμός του ταξιδιού σας θα είναι σίγουρα τα υπέροχα Γιάννενα, φτάνοντας εκεί θα διαπιστώσετε πως η λίμνη των Ιωαννίνων που αγκαλιάζει την πόλη, θα σας ασκεί μια τόσο έντονη έλξη που δε θα θέλετε να δείτε τίποτα άλλο. Το μυστηριακό τοπίο της με την πυκνή ομίχλη που συνήθως την συντροφεύει και τον θρύλο της Κυρά-Φροσύνης που πλανάται στον χώρο, προκαλεί δέος. Περπατώντας στις όχθες της θα θαυμάσετε το πράσινο του τόπου αλλά και τα γραφικά κτίσματα μιας από τις πιο όμορφες ελληνικές πόλεις ενώ πλέοντας στο περίφημο Νησάκι των Ιωαννίνων, θα μείνετε άφωνοι από τον οικισμό και τα μοναστήρια που υπάρχουν εκεί.

https://gr.skyscanner.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...