Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και αφράτη σαντιγί.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε αρχικά στο ψυγείο για 12 ώρες και στη συνέχεια στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.
- Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Τη βυθίζουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό (προσέχοντας μην πέσει νερό μέσα στη φόρμα) και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Κόβουμε το παγωτό σε φέτες και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.