Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΣΟΚ από Reuters: Το FDA θα ερευνήσει τυχόν συσχέτιση ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ με ταυτόχρονους εμβολιασμούς covid-γρίπης

  Τι μεταδίδουν μεγάλα διεθνή πρακτορεία!
Την πιθανή συσχέτιση περιστατικών εγκεφαλικών σε ενήλικες που εμβολιάστηκαν την ίδια μέρα με δόσεις κατά του covid και της γρίπης αναμένεται να ερευνήσουν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό, ιδίως σε μία περίοδο στην οποία συστήνεται από “ειδικούς” ο επιτακτικός εμβολιασμός του πληθυσμού και για τον κορωνοϊό και την γρίπη.

Πιο συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters:

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είχαν εντοπίσει την πιθανή σύνδεση με ισχαιμικά εγκεφαλικά σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών που έλαβαν τα νεότερα αναμνηστικά εμβόλια στη βάση δεδομένων Vaccine Safety Datalink (VSD). Είπαν τότε ότι ήταν πολύ απίθανο να αντιπροσωπεύει πραγματικό κλινικό κίνδυνο.

Ο Δρ Nicola Klein της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης Kaiser Permanente, η οποία διατηρεί δεδομένα VSD για το CDC, είπε ότι ο ρυθμός των εγκεφαλικών επεισοδίων που παρατηρήθηκαν στη βάση δεδομένων είχε επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά το σήμα ήταν ακόμα στατιστικά σημαντικό, που σημαίνει πιθανότατα όχι τυχαία.

Τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν επίσης λάβει εμβόλιο κατά της γρίπης την ίδια στιγμή, κάτι που μπορεί να είναι ένας παράγοντας, είπε.

Ο επιστήμονας του FDA Ρίτσαρντ Φόρσι είπε ότι ο οργανισμός σχεδιάζει να μελετήσει εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εγκεφαλικού από τη λήψη των δύο δόσεων ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Και οι δύο υπηρεσίες εξακολουθούν να συνιστούν στους ηλικιωμένους ενήλικες να λαμβάνουν τα ενισχυτικά εμβόλια, τα οποία είναι πλέον προσαρμοσμένα για να στοχεύουν τις παραλλαγές του Omicron καθώς και τον αρχικό κορονοϊό.

Ο Δρ Walid Gellad, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, είπε ότι το ζήτημα απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση.

«Μερικές φορές τα σήματα δεν είναι ξεκάθαρα».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...