Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 8 πράγματα που πρέπει να ΞΕΡΕΤΕ από το Νταβός – Σε ποιόν χώρο ΔΕΝ μπήκαν κάμερες

Οι ταυτότητες με συγκεκριμένο χρώμα, η μυστικοπάθεια και όλα ΟΣΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ σε ένα μόνο άρθρο

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ολοκλήρωσε την εβδομαδιαία ετήσια συνάντησή του με σχεδόν 3.000 πολιτικές, επιχειρηματικές, ΜΜΕ και ακαδημαϊκές ελίτ! Το The Defender εντόπισε οκτώ βασικές προτάσεις με βάση τις ειδήσεις και τα σχόλια των συμμετεχόντων και των παρευρισκομένων.

Όπως γράφεται:

Καθώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ολοκλήρωσε πρόσφατα την εβδομαδιαία ετήσια συνάντησή του με σχεδόν 3.000 πολιτικές, επιχειρηματικές, ΜΜΕ και ακαδημαϊκές ελίτ, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνέχισαν σε μεγάλο βαθμό να επαινούν τη συνάντηση, ενώ τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στόχευσαν την ατζέντα του WEF και τους υποστηρικτές του .

Το Associated Press (AP) περιέγραψε τις συναντήσεις στο Νταβός της Ελβετίας, ως προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα «πιεστικά παγκόσμια ζητήματα», ενώ ταυτόχρονα ήταν «στόχος παράξενων ισχυρισμών ότι περιλαμβάνει μια ομάδα ελίτ που χειραγωγούν τα γεγονότα για δικό τους όφελος».

Μεταξύ αυτών των επικριτών ήταν ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, ο οποίος απάντησε σε ένα tweet : «Το WEF γίνεται όλο και περισσότερο μια μη εκλεγμένη παγκόσμια κυβέρνηση που οι άνθρωποι ποτέ δεν ζήτησαν και δεν θέλουν».

Ο Μασκ δημοσίευσε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση – η οποία συγκέντρωσε 2,42 εκατομμύρια ψήφους – όπου ρώτησε εάν «το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πρέπει να ελέγχει τον κόσμο». Το ογδόντα έξι τοις εκατό των ερωτηθέντων είπε «όχι».

Αυτό το άρθρο απαριθμεί οκτώ βασικές προτάσεις από το Νταβός — και γιατί έχουν σημασία.

Οι παγκόσμιες ελίτ θέλουν πραγματικά διαβατήρια εμβολίων

Μία από τις προτάσεις που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη προσοχή στην φετινή συνεδρίαση του WEF προήλθε από τον μαχόμενο πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ , τώρα εκτελεστικό πρόεδρο του Ινστιτούτου Τόνι Μπλερ για την Παγκόσμια Αλλαγή .

Ο Μπλερ πρότεινε την ανάπτυξη μιας « εθνικής ψηφιακής υποδομής », δηλώνοντας: «Θα πρέπει να βοηθήσουμε τις χώρες να αναπτύξουν μια εθνική ψηφιακή υποδομή που θα χρειαστούν με αυτά τα νέα εμβόλια» — μια δήλωση που πρότεινε έντονα ότι έρχονται «νέα εμβόλια».

Ο Μπλερ είπε επίσης :

«Πρέπει να ξέρετε ποιος έχει εμβολιαστεί και ποιος όχι. Θα υπάρχουν πολλαπλά εμβόλια.

Έτσι [για τα εμβόλια] πρέπει να έχετε —για λόγους που έχουν να κάνουν με την υγειονομική περίθαλψη γενικότερα και σίγουρα για τις πανδημίες— μια σωστή ψηφιακή υποδομή και οι περισσότερες χώρες δεν την έχουν».

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το The Defender , ο Μπλερ ενέκρινε το « Good Health Pass », ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολίου που κυκλοφόρησε από το ID2020, μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ της Mastercard , του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και του WEF.

Μέλη του Good Health Pass Collaborative είναι οι Accenture, Deloitte και IBM , ενώ γενικές συνεργασίες του ID2020 περιλαμβάνουν το Facebook και την Mastercard.

Οι ιδρυτικοί εταίροι του ID2020 περιλαμβάνουν την Microsoft, το Ίδρυμα Ροκφέλερ, την Accenture, την GAVI, τη Συμμαχία Εμβολίων ( βασικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ή ΠΟΥ), την UNICEF, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και την Παγκόσμια Τράπεζα .

Οι παγκόσμιοι «ηγέτες» φαίνεται να είναι διορατικοί

Στο μέτωπο της νόσου, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε ότι «μια αναζωπύρωση της φυματίωσης μπορεί να έρθει… αργά ή γρήγορα».

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Jordan Schachtel επεσήμανε ότι « Event 201 , η προσομοίωση του κορωνοϊού πριν από την πανδημία, ανακοινώθηκε σε συνέδριο του WEF του Νταβός το 2019».

Ομοίως, φέτος, ο Lawrence “Larry” Summers , ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μεταξύ 1999 και 2001 και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου από το 2009 έως το 2010, είπε ότι “οι πιθανότητες κατά την άποψή μου είναι μεγαλύτερες από 50-50” ότι «Θα υπάρξει πρόβλημα κλίμακας COVID μέσα στα επόμενα 15 χρόνια ».

Ο Σάμερς έκανε αυτές τις παρατηρήσεις ως μέρος του πάνελ, « Παγκόσμια οικονομική προοπτική: Είναι αυτό το τέλος μιας εποχής; Στο πάνελ συμμετείχαν η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ και νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ .

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου , αξιωματούχοι παρουσίασαν την έκθεση του WEF « Παγκόσμια Προοπτική Κυβερνοασφάλειας 2023 », προβλέποντας ένα « καταστροφικό συμβάν στον κυβερνοχώρο » που λέγεται ότι είναι «πιθανό να συμβεί τα επόμενα δύο χρόνια».

Αυτοί είναι άνθρωποι που σκέφτονται πολύ τον εαυτό τους

Δηλώσεις του ιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου του WEF Klaus Schwab και των συμμετεχόντων στη συνάντηση του WEF αποκάλυψαν επίσης πώς οι συμμετέχοντες στην συνάντηση «ελίτ» φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι οι αυτοχρισμένοι σωτήρες – ή κυβερνήτες, (σ.σ. πρόδρομοι ενός παγκόσμιου σωτήρα) – του κόσμου.

Σε μια συνέντευξη στο India Today , το οποίο έστειλε δύο συμμετέχοντες στη φετινή συνεδρίαση του WEF, ο Schwab είχε δηλώσει ότι ο κόσμος σύντομα δεν θα διοικείται πλέον από υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, αλλά αντίθετα από «ενδιαφερόμενους» του WEF, όπως η BlackRock και ο Bill Gates .

Κατά την διάρκεια μιας άλλης συνόδου , ο Bilawal Bhutto Zardari, υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, του οποίου η μητέρα, Benazir Bhutto, ήταν πρώην πρωθυπουργός της χώρας, μίλησε για μια « νέα παγκόσμια τάξη » που παρεμποδίζεται από κάποιους:

Επίσης, κατά τη διάρκεια του ίδιου πάνελ, η υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Tanja Falon , είπε: «Έχουμε χώρες που σέβονται τα εθνικά τους συμφέροντα που υπερβαίνουν τους κανόνες», αναφερόμενη στους «παγκόσμιους κανόνες», προσθέτοντας ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψη την Παγκόσμια Τάξη».

Και ο Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου για το Κλίμα Τζον Κέρι είπε στους παρευρισκόμενους στην συνάντηση: « Είμαστε μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων » που «κάθονται σε ένα δωμάτιο και συγκεντρώνονται και μιλάμε για την σωτηρία του πλανήτη».

Θέλουν να πιστεύετε ότι υπάρχει μια ψηφιακή λύση για (σχεδόν) κάθε πρόβλημα – Η συζήτηση που κράτησαν μακριά τις κάμερες

Οι ετήσιες συνεδριάσεις του WEF είναι γνωστές για την προώθηση της τεχνοκρατίας και η φετινή συνάντηση συνέχισε αυτή την τάση.

Ένα παράδειγμα αυτού ήταν μια συνεδρία με τίτλο «Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης με ψηφιακή ταυτότητα», η οποία προώθησε «μια διεθνή πολιτική ταυτότητας για την υλοποίηση της οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής ισότητας μέσω της ψηφιακής ταυτοποίησης».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Andrew Lawton , αυτό το πάνελ «δεν μεταδόθηκε σε ροή και δεν ήταν ανοιχτό στον Τύπο». Το πάνελ περιλάμβανε συμμετέχοντες από το Global Digital Policy Incubator, το Hedera , το Dubai Future Foundation και το DataKind.

Κατά την διάρκεια μιας άλλης συνεδρίας, οι συμμετέχοντες προέβλεψαν ότι «οι άνθρωποι θα αγκαλιάσουν σύντομα την εμφυτευμένη τεχνολογία του εγκεφάλου, ώστε να «μπορούν να αποκωδικοποιήσουν την σύνθετη σκέψη», προσθέτοντας ότι «τα νευροσήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βιομετρία» και ότι όσο πιο ευρέως υιοθετείται η νευροτεχνολογία, τόσο περισσότερα ανθρώπινα δεδομένα μπορούν να συγκεντρωθούν.

Ο Υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Σαουδικής Αραβίας Abdulla Al-Swaha είπε στους παρευρισκόμενους στο Νταβός πως η χώρα του «αγκαλιάζει την τεχνολογία metaverse, [η οποία] έχει ήδη δείξει τα περιβαλλοντικά της οφέλη με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μερικών από τα μεγαλύτερα έργα του Βασιλείου».

Το WEF είναι υπέρμαχος του μετασύμπαντος!!!

Θέλουν να αλλάξουν αυτό που σκέφτεσαι και πώς ζεις

Πολλές από τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο Νταβός θα περιλαμβάνουν αναγκαστικά μεγάλης κλίμακας αλλαγές στα μέσα διαβίωσης και στις συνήθειες των ανθρώπων.

Σε ένα παράδειγμα της έννοιας της συμπεριφορικής ψυχολογίας της « σπόνωσης », ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cepsa, Maarten Wetselaar, τάχθηκε υπέρ των « πολύ υψηλότερων τιμών άνθρακα ».

Ο Αυστραλός, στέλεχος ορυχείων, Andrew Forrest μίλησε υπέρ των «μηδενικών εκπομπών, όχι μόνο των καθαρών μηδενικών εκπομπών», λέγοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία: «ηλιακή, άνεμος, μπαταρίες, πράσινο υδρογόνο».

Η ιδέα της «πόλης των 15 λεπτών» , όπου οι άνθρωποι θα είναι χωρίς αυτοκίνητα, διαφημίστηκε επίσης, ενώ ένα μέλος του Κόμματος των Πρασίνων της Ελβετίας ζήτησε «να τιμωρηθούν οι επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις συμφωνίες για το κλίμα». Πράγματι, υποβλήθηκε επίσης μια πρόταση « πόλης 5 λεπτών », η οποία θα λειτουργούσε με «100% ηλιακή και αιολική ενέργεια».

Το κρέας —ή η αποθάρρυνση της κατανάλωσής του— ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη. Ο Jim Hagemann Snabe , πρόεδρος της Siemens , είπε: « Αν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σταματήσουν να τρώνε κρέας , σας λέω, έχει μεγάλο αντίκτυπο. Όχι μόνο έχει μεγάλο αντίκτυπο στο τρέχον σύστημα τροφίμων, αλλά θα εμπνεύσει και την καινοτομία στα συστήματα τροφίμων». Ο Snabe υποστήριξε επίσης το συνθετικό κρέας .

Στην παγκόσμια ελίτ δεν αρέσει η ελευθερία του λόγου

Οι συμμετέχοντες στην φετινή συνάντηση εξέφρασαν επίσης περιφρόνηση για την ελευθερία του λόγου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες , για παράδειγμα, είπε:

«Οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν πως μερικές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους προκλήσεις. Είναι καλύτερο να ληφθούν σήμερα αποφάσεις που τελικά δεν θα είναι δημοφιλείς αλλά ουσιαστικές, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την ίδια την κοινή γνώμη».

Σε άλλο πάνελ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel , δήλωσε ότι η « πανδημία είναι ακόμη σε εξέλιξη » και άσκησε κριτική στον επιστημονικό, πολιτικό και δημόσιο διάλογο σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 .

Απαντώντας σε μια ερώτηση της Sasha Vakulina, μιας Ουκρανής δημοσιογράφου που εργάζεται για το ευρωπαϊκό δίκτυο ειδήσεων Euronews, ο Bancel είπε :

Στο ίδιο πάνελ, η Michelle Williams , κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ TH Chan, είπε: «Σε μια ποικιλόμορφη κοινωνία, θα πρέπει να έχετε διαφορετικά στυλ και τρόπους επικοινωνίας».

Η Ουίλιαμς είπε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει «να εργαστούν σε συνεργασία και με σεβασμό για την αντιμετώπιση του κατάλληλου μηνύματος για να προωθήσουν πραγματικά την αλλαγή (σ.σ. ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ)».

Ο Seth Berkley , Διευθύνων Σύμβουλος της GAVI, The Vaccine Alliance , που είναι συνδεδεμένη με τον Gates , δήλωσε:

«Ήταν εκπληκτικό το πλήθος της παραπληροφόρησης (σ.σ. ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ) που υπήρχε και αυτές οι πληροφορίες πήγαν κατευθείαν στον υπόλοιπο κόσμο…

Σε μια άλλη συνεδρία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, είπε ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ήταν «πολιτικοποιημένα» επειδή οι άνθρωποι αμφισβητούσαν αν λειτουργούσαν και ότι αυτή η αμφισβήτηση ήταν « διαρκώς στο δρόμο μας ».

Ομοίως, ο Erik Brynjolfsson , καθηγητής και ανώτερος συνεργάτης στο Stanford Institute for Human-Centred AI [τεχνητή νοημοσύνη], συζήτησε την σημασία της μετάδοσης της «αλήθειας στους σωστούς ανθρώπους».

Αυτοί είναι άνθρωποι που δεν εφαρμόζουν αυτό που κηρύττουν

Η κρίση του «κόστους ζωής» ήταν ένα μεγάλο θέμα στην φετινή συνάντηση. Ωστόσο, συζητήσεις σε πάνελ όπως η « Αποτροπή της κρίσης του κόστους ζωής » περιελάμβαναν συμμετέχοντες όπως η Gita Gopinath , η πρώτη αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ — ενός ιδρύματος γνωστού για την επιβολή μέτρων λιτότητας παγκοσμίως.

Ο δημοσιογράφος James Melville , σχολιάζοντας αυτό το θέμα, έγραψε:

«Εκατομμύρια άνθρωποι υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης κόστους ζωής. Αλλά όταν βλέπουν τις παγκόσμιες ελίτ μας να επιδεικνύουν την δύναμή τους και τον έλεγχό τους στο WEF/Νταβός, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι αισθάνονται αποστερημένοι και ξεχασμένοι».

Και ο δημοσιογράφος Michael Shellenberger σημείωσε ότι το WEF, παρόλο που υποτίθεται ότι υποστηρίζει περισσότερη διαφάνεια, είναι εξαιρετικά μυστικοπαθές με τις δικές του οικονομικές αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με το WEF, «η ελβετική νομοθεσία δεν απαιτεί οικονομικές αναφορές για τα ιδρύματα », αν και η ετήσια έκθεση του WEF για το 2022 αναφέρει ότι μέρος του χαρτοφυλακίου του διαχειρίζεται η Generation Investment Management του Al Gore.

Ο Lawton σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις του WEF λειτουργούν με το μοντέλο « cash-for-access », με τους ηγέτες των επιχειρήσεων να πληρώνουν 250.000 δολάρια για να παραστούν, αν και οι πολιτικοί συμμετέχουν δωρεάν. Αυτό είναι επιπλέον των ετήσιων συνδρομών στο WEF και των συνεταιρισμών που φτάνουν τα 650.000 $.

Σύμφωνα με τον Lawton, η συνάντηση του WEF λειτουργεί επίσης παράλληλα με έναν τύπο συστήματος κάστας, όπου «η αξία σας στο Νταβός δεν καθορίζεται από την ικανότητα αλλά από το χρώμα του σήματος ταυτότητάς σας », καθώς η πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους απαγορεύεται για όσους έχουν το «λάθος» χρώμα.

Και ενώ οι συμμετέχοντες διακηρύσσουν ότι ασχολούνται με την δουλειά της σωτηρίας του κόσμου, η Greenpeace σημείωσε ότι οι παρευρισκόμενοι έφτασαν «μαζί με ιδιωτικά τζετ ». Ο Guardian ανέφερε ότι οι εκπομπές ιδιωτικών αεροσκαφών τετραπλασιάστηκαν κατά την συνεδρίαση του WEF του 2022.

Ένας παρευρισκόμενος, που έδωσε συνέντευξη στην ανεξάρτητη δημοσιογράφο Savanah Hernandez , δικαιολόγησε την εκτεταμένη χρήση ιδιωτικών τζετ με αυτούς τους όρους: «Νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό ποιες αποφάσεις λαμβάνονται εδώ παρά πώς έρχονται οι άνθρωποι εδώ, με αεροπλάνο ή με τρένο».

Παρά την ατζέντα του WEF για μείωση της κατανάλωσης κρέατος, ο Hernandez σημείωσε, «Όλοι οι παρευρισκόμενοι στις αίθουσες τροφίμων τρώνε ΚΡΕΑΣ . 

Και σύμφωνα με τον Lawton, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν « κρασί και ορεκτικά κρεάτων» ενώ συζητούσαν για την «διατροφική ανασφάλεια στην Αφρική».





πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...