Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Medvedev: Θα δημιουργηθεί συμμαχία χωρών που «ενοχλούνται» από τις ΗΠΑ – Θα εγκαταλείψουν Ευρώπη και Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κόσμος θα αποκτήσει εκ νέου σταθερότητα όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν την Ευρώπη και ό,τι… «μείνει από τους φτωχούς Ουκρανούς, εκτός αν είναι πολύ αργά»...

Η Δύση θα είναι έτοιμη να κάνει ατελείωτες απόπειρες να υπατάξει ή να καταστρέψει πλήρως τη Ρωσία και μια νέα στρατιωτική συμμαχία μπορεί να προκύψει παγκοσμίως, έγραψε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023.
«Η σύνοδος του Ramstein και οι προμήθειες βαρέων όπλων στο Κίεβο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εχθροί μας θα προσπαθήσουν να μας πλήξουν ή ακόμα και να μας πλήξουν ανεπανόρθωτα.
Και έχουν αρκετά όπλα για αυτό.

Θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να παράγουν νέα, εάν χρειαστεί», επισήμανε ο Medvedev και κατέληξε σε δύο συμπεράσματα.
Πρώτον, «θα ήταν πολύ δύσκολο», εσημείωσε.
Δεύτερον, «σε περίπτωση παρατεταμένης σύγκρουσης, μια νέα στρατιωτική συμμαχία ενδέχεται να εμφανιστεί σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που θα περιλαμβάνει εκείνες τις χώρες που θα ενοχληθούν με τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους».

Πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ιστορία μακροχρόνιων πολέμων που τελικά προκάλεσε αντισυσπειρώσεις και ήττα του άλλοτε ισχυρού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος θα γίνει ξανά ένα σταθερό μέρος όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν την Ευρώπη και «…ότι θα μείνει από τους φτωχούς Ουκρανούς, εκτός αν είναι πολύ αργά».
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 οι υπουργοί Άμυνας από περίπου 50 χώρες συναντήθηκαν στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία για να συζητήσουν την περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο.
Ο αρχηγός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Phoenix ότι δεν υπάρχει ενιαίος συνασπισμός που να ενδιαφέρεται να προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.
Ωστόσο, δεν απέκλεισε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση τις επόμενες μέρες.

Θα υπάρξουν σκληρά αντίποινα….

Οι προμήθειες όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για χτυπήματα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα οδηγήσουν στην χρήση ισχυρότερων όπλων, ανέφερε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin, τα αντίποινα θα είναι πολύ σκληρότερα…

«Οι προμήθειες επιθετικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου θα οδηγήσουν σε παγκόσμια καταστροφή.
Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ προμηθεύσουν όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν πόλεις στην Ρωσία και επιχειρήσουν να καταλάβουν τα εδάφη μας, όπως απειλούν για την Κριμαία, αυτό θα οδηγήσει σε αντίποινα με τη χρήση ισχυρότερων όπλων».

Σύμφωνα με τον Volodin, τα επιχειρήματα άλλων χωρών ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής σε τοπικές συγκρούσεις είναι αβάσιμα».
«Επειδή αυτά τα κράτη δεν αντιμετώπισαν μια κατάσταση όπου υπήρχε απειλή για την ασφάλεια των πολιτών τους και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Ο Πρόεδρος της Δούμας τόνισε ότι τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, οι βουλευτές της Bundestag, της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους απέναντι στην ανθρωπότητα.
«Με τις αποφάσεις τους, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες οδηγούν τον κόσμο σε έναν τρομερό πόλεμο: σε ένα πολύ διαφορετικό είδος εχθροπραξιών από ότι σήμερα, όταν τα χτυπήματα γίνονται αποκλειστικά σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές…
Δεδομένης της τεχνολογικής υπεροχής των ρωσικών όπλων οι πολιτικοί της Δύσης που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις πρέπει να καταλάβουν: αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε μια τραγωδία σε παγκόσμια κλίμακα, που θα καταστρέψει τις χώρες τους»,

www.bankingnews.gr 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...