Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Oι Ρώσοι κατέλαβαν το Ζαΐτσεβο, Mykolaivka και Veselaia Dolina και «σφίγγουν» τους Ουκρανούς στο Μπάκχμουτ

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Ζαΐτσεβο και πλέον μπορούν να μπουν στο Μπάκχμουτ από τα νότια της πόλης ενώ νωρίτερα είχαν καταλάβει την Mykolaivka και την Veselaia Dolina
Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες έχουν καταλάβει μέρος του ανατολικού τομέα του Μπάκχμουτ και έκτοτε δεν είχε υπάρξει κάποια σοβαρή εξέλιξη.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ενίσχυση των μονάδων της Wagner με λόχους Τσετσένων μαχητών, έμπειρων στον αστικό πόλεμο, οι οποίοι ήδη κάνουν την διαφορά.

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι πραγματοποιούν εδόδους σε πολλά σημεία της περιμετρικής άμυνας της πόλης. Ίσως και εντός των επόμενων ωρών να υπάρξουν εξελίξεις.

Το Μπάκχμουτ είναι πόλη των 100.000 κατοίκων και είναι ίδιου μεγέθους με Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ.
Όπως και οι «δίδυμες» πόλεις είχε μετατραπεί από τους Αμερικανούς σε πόλη-φρούριο σε διάστημα οκτώ ετών μετά τα γεγονότα του 2014.

Αν πέσει, η μόνη πόλη φρούριο που απομένει στην περιφέρεια του Ντονέτσκ είναι το Σλαβιάσνκ, ενώ η όποια προέλαση των Ουκρανών σε Χάρκοβο και Ντόνμπας θα λάβει τέλος καθώς θα πρέπει να αμυνθούν για να μην περικυκλωθούν.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες και μένει να φανεί αν οι Ρώσοι όντως αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν πρόκειται για «αναλαμπή».

Την πτώση του Zαΐτσεβο την παραδέχονται και ουκρανικές πηγές.

Σημειώνεται ότι από χθες διεξάγονται σφοδρές μάχες στο Μπάκχμουτ με την άφιξη των τσετσενικών μονάδων που ενισχύουν τους άνδρες της ρωσικής Wagner και οι Ρώσοι κατέλαβαν την Mykolaivka και την Veselaia Dolina στα νότια περίχωρα.

Μετά την προχθεσινή ρωσική προέλαση προς την Λιμάν από το 202ο Σύνταγμα Ρώσων Κοζάκων, η σημερινή εξέλιξη στο Μπάκχμουτ δέιχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν τις ουκρανικές προωθήσεις και να αναλάβουν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων στα ουκρανικά μέτωπα.
Σε ότι αφορά τους Τσετσένους έχουν ήδη δείξει την αξία τους και το πόσο έλειψαν τρεις μήνες από τα πεδία των μαχών.

Υπάρχουν αναφορές ότι οι Τσετσένοι προωθούνται στο Μπάκχμουτ από τα νοτιοδυτικά μέσω Peski-Vodyanoye-Opitnoe. και από τα βορειοανατολικά μέσω Krasnogorovka-Veseloe-Kamenka.

Στην Χερσώνα τα πράγματα είναι ρευστά. Οι Ουκρανοί πραγματοποιούν συνεχείς επιθέσεις και έχουν καταφέρει να καταλάβουν συνολικά 400 τετραγωνικά χλμ. από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι σημαντικά τα κέρδη αυτά αλλά δείχνουν όμως ότι οι Ρώσοι πιέζονται και εκεί. Όμως λαμβάνουν ενισχύσεις τις οποίες διατάσσουν ανάλογα με τις ανάγκες του μετώπου και πριν από λίγο ξεκίνησαν την πρώτη αντεπίθεσή τους στην Χερσώνα, στην περιοχή Ternovi Pody .πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...