Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Καταρρέει ο φασίστας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί αγωνιωδώς να ξεφύγει από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Παλεύει με νύχια και με δόντια, νυχθημερόν, να προσπεράσει το παγόβουνο. Βγάζει διαγγέλματα, περνά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αυγουστιάτικα, ετοιμάζεται για τις μάχες όταν ανοίξει εσπευσμένα η Βουλή.
Τα φιλικά του ΜΜΕ υψώνουν, απροκάλυπτα πια, την ύστατη ασπίδα προστασίας εκτάκτου ανάγκης. Εξαφανίζουν τις αποκαλύψεις και παραποιούν. Τα τρολ πήραν τα λάπτοπ στις παραλίες και δουλεύουν υπερωρίες Δεκαπενταύγουστο. Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει να δώσει ο Μητσοτάκης από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός είναι αυτός.

Ομως, τούτη η μάχη δεν κερδίζεται. Αυτή τη φορά δύσκολα θα ξεφύγει. Το πλήγμα για τον πρωθυπουργό είναι ανεπανόρθωτο. Είναι πλέον ένας πρωθυπουργός σε απομόνωση. Πολιτική και ηθική. Στο εσωτερικό της χώρας έχει χάσει πια κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Το σκάνδαλο υποκλοπών αγγίζει τον πυρήνα της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση. Χτυπά τις πιο ευαίσθητες δημοκρατικές χορδές τους. Είναι μη ανεκτό αυτό που συμβαίνει. Ακόμα και για τον μέσο ψηφοφόρο της ΝΔ.

Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο σκάνδαλο, αργά ή γρήγορα, θα μετατραπεί σε νομικό δράμα, ίσως και για χρόνια, με βασικό πρωταγωνιστή τον ίδιο Μητσοτάκη. Το τέλος του έργου θα γραφτεί όταν δεν θα βρίσκεται πια στην εξουσία, όταν η σημερινή πρόσκαιρη παντοδυναμία του θα έχει εξαφανιστεί.

Πόνταρε ότι μελλοντικά θα μπορεί να «εξαργυρώσει» την υπακοή του

Για τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει «διαφυγή» πλέον ούτε στο εξωτερικό. Το προφίλ που έχτιζε μεθοδικά καταρρέει. Πόνταρε ότι μελλοντικά θα μπορεί να «εξαργυρώσει» την υπακοή του: τις προσωπικές αποφάσεις του για εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, τις μυστικές συμφωνίες του για τον εξοπλισμό του Ζελένσκι, την παράδοση του Εβρου στους Αμερικανούς επ’ αόριστον.

Οταν τον χειροκροτούσε το Κογκρέσο ένιωθε στην κορυφή του κόσμου. Σήμερα, η διεθνής εικόνα του πρωθυπουργού έχει γεμίσει μελανά στίγματα. Τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ κάνουν τον Μητσοτάκη δακτυλοδεικτούμενο σε όλη τη Δύση. Ανεπιθύμητο.

Η απομόνωση του Μητσοτάκη είναι μόνο η αρχή. Ακόμα και τα δικά του στελέχη, μέσα στη Ν.Δ., δεν δείχνουν διατεθειμένα να τον στηρίξουν. Δεν γνωρίζουν καν αν τελούσαν και κάποιοι από αυτούς υπό παρακολούθηση από το σκοτεινό περιβάλλον του Μαξίμου. Μετεκλογικά, δύσκολα θα βρεθούν στο πλευρό του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα κάνουν τα πάντα για να τον στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...