Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Μανιφέστο από τα «Παιδιά της Φωτιάς»: «Εμείς κάψαμε την Τουρκία - Θα σας γονατίσουμε με μπαράζ πυρκαγιών»

Θα δηλητηριάσουμε και το πόσιμο νερό

Η Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς, υποομάδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τη νότια Τουρκία.

Απάντηση στους «τούρκους φασίστες»

Η ανακοίνωσή της για την ανάληψη ευθύνης δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Nûçe Ciwan, ο οποίος αναρτά το περιεχόμενό του στα Κουρδικά (Κουρμάντζι), Αραβικά, Τουρκικά, Γερμανικά και Αγγλικά με κεντρικό σύνθημα «Επιδιώκοντας την Αλήθεια με τη Δυναμική της Νεότητας».

Η υποομάδα του ΡΚΚ, το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση, αναφέρει ότι ο λόγος για το ξέσπασμα των δασικών πυρκαγιών ήταν η απάντηση στους «τούρκους φασίστες που εισέβαλαν και εκμεταλλεύτηκαν τη χώρα μας, λεηλάτησαν τη φύση μας καίγοντάς την» και «ξέρασαν» αίμα, θάνατο και κτηνωδία για εμάς τους Κούρδους και υποστήριξαν τον στρατό, την αστυνομία και την κυβέρνηση της αποικιακής Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: Η Κίνηση Κατάρρευσης των Παιδιών της Φωτιάς ενάντια στους φασίστες Τούρκους

«Θα δείτε το κίνημά μας θυμού και εκδίκησης στις φλεγόμενες πόλεις, τον ουρανό σκεπασμένο με στάχτη και καπνό, τα βουνά και τις πεδιάδες τυλιγμένες στις φλόγες», τονίζεται στην ανακοίνωση πριν την απαρίθμηση πολλών τουρκικών σφαγών εναντίον των Κούρδων.

Η ομάδα αναφέρεται επίσης στις «αντι-κουρδικές πολιτικές για την ομαλοποίηση της κοινωνίας, όπως με τη βίαιη τουρκοποίηση, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τους ποδοσφαιριστές που χαιρετούν τον τουρκικό στρατό όταν πολεμά τους Κούρδους».
«Ο όρκος εκδίκησης του Κούρδου»

«Δεν έχουμε ξεχάσει τι κάνατε εδώ και έναν αιώνα και θα σας αναγκάσουμε να λογοδοτήσετε», σημειώνει η υποομάδα του ΡΚΚ, προσθέτοντας: «Η Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς είναι ο όρκος εκδίκησης του Κούρδου. Δεν συγχωρείται η συνείδηση του εχθρού».

Η Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς αναφέρει ότι στις τάξεις της περιλαμβάνονται καθημερινοί άνθρωποι στην κοινωνία έτοιμοι να ενεργήσουν όταν καλούνται, επισημαίνοντας «γεια σας είναι τα παιδιά των οποίων κάψατε τα χωριά στη δεκαετία του ’90 και έχουν πλέον μεγαλώσει».

«Είναι συγγενείς των ανταρτών που υποβλήθηκαν στη βιαιότητά σας στο μπουντρούμι του Amed», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ως Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς, ενεργούμε ανεξάρτητα. Δεν είμαστε υπόλογοι σε κανέναν εκτός από τον σεβαστό κουρδικό λαό που αντιστέκεται καθώς η χώρα του έχει κατακτηθεί. Δεν επεμβαίνουμε στην επιχείρηση κανενός και δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας συμβουλεύσει. Αφήστε την ευφυία να τη χρησιμοποιήσει με το μυαλό του ο καθένας ξεχωριστά ενάντια στον εχθρό» υπογραμμίζεται.

Η Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς προειδοποιεί επίσης ότι στόχοι τους δεν ήταν μόνο ο τουρκικός στρατός, αλλά και υποστηρικτές και μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του υπερ-εθνικιστικού συνασπισμού Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).


«Η Κίνηση Κατάρρευσης των Παιδιών της Φωτιάς ενάντια στους φασίστες Τούρκους» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος
«Θα δηλητηριάσουμε το πόσιμο νερό»

«Θα δηλητηριάσουμε το πόσιμο νερό των φασιστών», απειλούν.

Και συμπληρώνουν: «Θα πετάξουμε πέτρες και καρφιά στους δρόμους σας, θα σπάσουμε τα παράθυρά σας, θα κόψουμε λάστιχα αυτοκινήτων, θα σας χτυπήσουμε με ξύλα, θα σας τραυματίσουμε με μαχαίρι, θα βάλουμε φωτιά στα σχολεία σας, θα κάνουμε τους τούρκους δασκάλους να τρέμουν από τον φόβο και να αναγκαστούν να φύγουν από το Κουρδιστάν. Θα πυρπολήσουμε τα αυτοκίνητα, τις επιχειρήσεις, τις καλλιέργειες και τις πόλεις σας».

Η υποομάδα του ΡΚΚ προειδοποιεί επίσης αυτούς που αποκαλούν «αηδιαστικούς προδότες και ανέντιμους ανθρώπους» – Κούρδους που ψηφίζουν τον συνασπισμό AKP-MHP.

«Δεν είναι ασφαλείς από ένοπλη αντεπίθεση», δηλώνει.
«Καιρός να εκδικηθούμε»

«Οι υποστηρικτές του AKP και του MHP θα αντιμετωπίσουν την εκδίκηση των ελεύθερων Κούρδων εναντίον των πληροφοριοδοτών και των προδοτών. Είναι καιρός να εκδικηθούμε για την πατρίδα μας, το Κουρδιστάν, και σε όσους δεν τηρούν τις κουρδικές εθνικές αξίες θα κάψουμε τις περιουσίες τους και θα τους διώξουμε από τη χώρα. Σας γνωρίζουμε όλους, γνωρίζουμε την ελεεινή προδοσία σας σε κάθε πόλη, κωμόπολη και χωριό» τονίζεται στη ανακοίνωση.

Η υποομάδα του ΡΚΚ επισημαίνει ότι «όσοι υποστηρίζουν την εισβολή στο Κουρδιστάν ασφυκτιούν και ζουν τις τελευταίες μέρες τους πριν τη μεγάλη κατάρρευση και διάλυση».

Τονίζει ότι «παρά τις ανθρωπιστικές μας προσεγγίσεις, ο εχθρός επιμένει στη γενοκτονία, τη σφαγή της γλώσσας και την πολιτιστική σφαγή» και καταλήγει αναφέροντας πως η Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς «κήρυξε εξέγερση πυρκαγιάς».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...