Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Χωρίς υπερβολή... Οι λύκοι θα κρίνουν τα πρόβατα

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και εσωτερικός χώρος 

 Στους ''εκκλησιαστικούς ανακριτές'' Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως και Ιγνάτιο Δημητριάδος παραπέμπονται οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας...

 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και γένι

 Το κατάπτυστο ρεπορτάζ

- Λαβούσα υπ’ όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και κατόπιν της από 15ης Ιουλίου ε.έ. αποφάσεώς Της, εδέχθη τους εν λόγω Αρχιερείς για να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις αναφορικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειές τους, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Μετά την ακρόασή τους θεώρησε ανεπαρκείς τις παρασχεθείσες εξηγήσεις και ζήτησε την εκ μέρους τους επικαιροποίηση των υπεσχημένων κατά την εις Επίσκοπον χειροτονία και την Διαβεβαίωση τους, ως προς την συμμόρφωσή τους προς τις εκάστοτε συνοδικές αποφάσεις.

Μετά ταύτα, αρνηθέντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών να αποδεχθούν την πρόταση της Δ.Ι.Σ., όρισε ομοφώνως – δυνάμει του άρθρου 143 του Νόμου 5383/1932 «Περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» – ανακριτές, διά μεν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, και διά δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

πηγή

9 σχόλια:

 1. ΑΞΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ,ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ,Ο ΛΑΟΣ,ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οἱ ἅγιοι Μητροπολίτες, Κοσμᾶς καὶ Σεραφείμ εἶναι ὁμολογητὲς καὶ μάρτυρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσι καί εἴπωσι πᾶν πονηρόν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθός ὑμῶν πολύς ἐν τοῖς οὐρανοῖς» (Ματθ. ε΄, 11-12)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από τους δύο πάνω, πάρτον ένα και βάρα τον άλλο, πραγματικά... Ανδρείκελα, ανθρωπάρια, ψευτομητροπολίτες, χριστιανοί του ιδρύματος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ,ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ,ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΞΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ,ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ,Ο ΛΑΟΣ,ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και οι δύο Επίσκοποι που θα κρίνουν τους Επισκόπους Αιτωλοακαρνανίας και Κιθύρων Κοσμά και Σεραφείμ είναι οικουμενιστές.Ο οικουμενισμός είναι αίρεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είναι οικουμενιστες Επίσκοποι ο Βόλου και ο Αλεξανδρουπόλεως.Αυτούς διάλεξαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...