Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Προσπαθούν να κάψουν τον Γέροντα Ιουστίνο στην Αγία Γη

Εγκληματίες εξτρεμιστές από την Σαμάρεια (Νάμπλους) βάζουν φωτιά στο Μοναστήρι του Φρέατος του Ιακώβ για να κάψουν τον μοναδικό μοναχό που τόσα χρόνια προστατεύει το Άγιο αυτό προσκήνυμα, τον Γέροντα Ιουστίνο.

Ο Γέροντας Ιουστίνος πολύ συχνά επικοινωνεί μαζί μου ακόμη και νύχτες και όταν ακούω τη φωνή του καταλαβαίνω πάντα ότι κινδυνεύει.

Έτσι και τώρα για άλλη μια φορά η φωνή του στο τηλέφωνο ίσα ίσα που ακουγόταν από την πίεση και την αγωνία αλλά και την προσπάθεια που έβαλε να μου μιλήσει για να μου πει : “Σε παρακαλώ κάνε κάτι μου ρίχνουν πετρέλαιο, βάζουν φωτιά στο μοναστήρι και θέλουν να κάψουν και μένα μαζί.”

Πριν λίγες μέρες τον πετροβολούσαν και δεν είναι η πρώτη φορά που τον έστειλαν στο νοσοκομείο ή που τον απήγαγαν. Άλλωστε στο κεφάλι του έχει ακόμη τα σημάδια από τις επιθέσεις.

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο επικοινωνώ με τις αρχές εκεί αλλά και με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα κ Μαρουάν Τουμπάσι ώστε να κάνει ενέργειες, όπως πάντα κάνει μέχρι τώρα για να στείλει είτε αστυνομία είτε στρατό να βοηθήσουν τον Γέροντα.

Όμως το πρόβλημα δε λύνεται έτσι διότι κάποια φορά θα τον σκοτώσουν και απλώς δεν θα καταφέρει να με πάρει τηλέφωνο.

Δυστυχώς σε επίπεδο διπλωματικό και υπουργείου εξωτερικών δεν έχει γίνει κανένα διάβημα διότι αν είχε γίνει, τώρα σίγουρα η Παλαιστινιακή ηγεσία με εντολή του προέδρου της Μαχμούτ Αμπάς θα είχε δώσει εντολή σε μοναστήρια όπως είναι το Φρεάρ του Ιακώβ, το Σαραντάριο Όρος, ο Άγιος Ιερόθεος, το Μοναστήρι της Βησθφαγής και της Βηθανίας θα είχαν σίγουρα κάποια προστασία. Αντιθέτως συχνά οι μοναχές και οι μοναχοί πέφτουν θύματα χλευασμού, ληστειών και κινδυνεύουν να τους κάψουν.

Η σιωπή των αρχών είναι ένα μεγαλύτερο έγκλημα αφού έτσι στοχεύεται η εγκατάλειψη των Αγίων Τόπων από τους Ελληνορθόδοξους. Δηλαδή τι να παραδωθούν τα Άγια Προσκηνύματα; ή να δολοφονηθούν οι μοναχοί και οι μοναχές που έχουν δώσει την ζωή τους για τους Αγίους Τόπους;

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο μας στην Ιερουσαλήμ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλλάδας και την Παλαιστινιακή Ηγεσία πρέπει να βρει μια λύση χθες.

Οι παλαιστίνιοι που ζουν στην χώρα μας ζουν σαν άρχοντες και απολαμβάνουν και ποιοτική εκπαίδευση και καλή ζωή και θέσεις και προνόμια, γιατί λοιπόν το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή δεν το προστατεύουν για τους Έλληνες Μοναχούς που βρίσκονται εκεί στα δικά τους εδάφη;

Μαρία Γιαχνάκη

πηγή

3 σχόλια:

  1. ΜΑ,ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ "ΑΡΧΕΣ"ΤΩΝ ΔΗΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟ ΛΟ ΚΥΘΙΑ;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί περιμένεις από τους Παλαιστίνιους που έδιωξαν με τη συμπεριφορά του, σχεδόν όλους τους Χριστιανούς Παλαι στίνιους της Βηθλεέμ, τα αδέρφια τους; Οι περισσότεροι είναι στην Αμερική. Είναι χειρότεροι από τους Εβραίους, αλά ταλιμπάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άξιοι της μοιρας τους ειναι οι Παλαιστίνιοι αφου αυτά τα προσκυνήματα είναι η ευλογία του τόπου τους Τελικά πουθενά δεν είναι ευπρόσδεκτος ο Χριστός κι αυτο θα χει συνέπειες και στο πετσί τους και οχι μονο στους μοναχούς και μοναχές μας που έτσι κερδιζουν αναμφίβολα την Βασιλεία των Ουρανων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...