Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Χριστιανός Ορθόδοξος βαπτίστηκε ο Paul Kingsnorth, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Άγγλους συγγραφείς

Το Μυστήριο έγινε στην Ρουμανική Μονή στο Shannonbridge της Ιρλανδίας. «Ως νεοφώτιστος στην Ορθοδοξία, έχω μπροστά μου ένα ταξίδι για όλη μου τη ζωή, αλλά νιώθω ήδη ότι έφτασα σπίτι», είπε ο συγγραφέας.

«Ανακάλυψα για πρώτη φορά την Ορθοδοξία πριν από τέσσερα χρόνια, όταν μπήκα σε μια μικρή εκκλησία στο Βουκουρέστι. Αυτή η εμπειρία έμεινε μαζί μου, αλλά τότε δεν μπορούσα να γνωρίζω ότι θα με οδηγήσει σε ένα ταξίδι που θα με οδηγούσε να γίνω μέλος της ρουμανικής εκκλησίας» δήλωσε ο Paul Kingsnorth στο Basilica.ro .
Βαφτίστηκε την ημέρα των Θεοφανίων από τον πνευματικό του, πατέρα Tudor Ghiță, τον ιερέα της ρουμανικής κοινότητας στο Galway.



«Νιώθω ότι έφτασα εκεί που έπρεπε να είμαι», ομολόγησε ο συγγραφέας.
Ο π. Tudor Ghiță είπε ότι ποτέ δεν προσπάθησε να επηρεάσει τον συγγραφέα στην απόφασή του. Συναντήθηκαν στη Ρουμανική Ορθόδοξη Μονή Shannonbridge της Ιρλανδίας και είχαν μακρές συνομιλίες.

«Ήταν αποφασισμένος να ασπαστεί την Ορθοδοξία, αλλά τον συμβούλευα να μετριάσει τον ενθουσιασμό του και να μην περιμένει να δει αγγέλους να πετούν μέσα την εκκλησία», δήλωσε ο π. Τudor.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...