Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Στην αντεπίθεση ο Μητροπολίτης Μόρφου: "Δεν πληρώνω το πρόστιμο"

 “Θέλουν να μας βάλουν μια νέα τάξη, να μας κάνουν δούλους"

Δεν πληρώνει το πρόστιμο των 300 ευρώ ο Μητροπολίτης Μόρφου για τα όσα του καταλογίζονται για την μέρα των Θεοφανίων, όταν και στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου εκκλησιάστηκαν εκατοντάδες πιστοί, μετά το δημόσιο κάλεσμα του.

“Η πλευρά της υπεράσπισης του Μητροπολίτη δεν αναγνωρίζει αυτό καθ εαυτό το διάταγμα του Υπουργού.”

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μόρφου Νεόφυτου, Νίκο Κληρίδη το Διάταγμα του Υπουργείο Υγείας δεν είναι νόμος, ενώ όπως υπέδειξε μόνο μέσω νόμου μπορούν να γίνονται Διάταγμα ή κανονισμοί.

“Δεν μπορεί να πεις ότι κλείνω τις εκκλησίες ή δεν μπορεί να ανοίξει μια εκκλησία. Αυτός ο περιορισμός θίγει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος του θρησκεύεστε.”

Η απόφαση για το εξώδικο λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, στην οποία αποτάθηκε η Αστυνομία συμπληρώνοντας τον φάκελο της υπόθεσης για τον εκκλησιασμό την ημέρα των Θεοφανίων. Και πλέον η υπόθεση, μετά και τη άρνηση του Μητροπολίτη Μόρφου να πληρώσει, παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Alpha, το πρόστιμο δεν το πλήρωσαν ούτε οι πιστοί που έλαβαν εξώδικο εκείνη την ημέρα στην Ευρύχου, οι οποίοι θα σταθούν στο πλευρό του Μόρφου Νεόφυτου, οδηγούμενοι και αυτοί στο δικαστήριο. 

Πάντως ο Μητροπολίτης Μόρφου, μιλώντας σε ελληνικό εκκλησιαστικό ραδιόφωνο, μετέφερε στους νέους, όταν του ζητήθηκε, η άποψη για τη πανδημία.

“Θέλουν να μας βάλουν μια νέα τάξη, να μας κάνουν δούλους. Εγώ στην ενορία μου τους είπα. Να έρχεται, οι πόρτες μας είναι ανοικτές. Αν θέλετε να έρχεστε χωρίς μάσκες το προτιμώ. Αν δεν θέλετε, έ δεν θα σας βγάλω και την καρδιά.”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...