Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πού εξαφανίστηκε η Εκκλησία; Αρχιερείς άνευ χαρτοφυλακιού...

Σε περίπου δύο εβδομάδες συμπληρώνουμε τέσσερις μήνες από το κλείσιμο των μέχρι τότε υποτίθεται ανοικτών ιερών ναών. Στο ενδιάμεσο υπήρξε κάτι σαν άνοιγμα στις Γιορτές των Χριστουγέννων και λίγο μετά για περίπου δύο εβδομάδες. Αν στο πρώτο κλείσιμο το 2020 υπήρξαν έντονες φωνές διαμαρτυρίας για το λουκέτο των εκκλησιών, στα επόμενα δύο δε βγήκε κιχ.

Του Στρατή Μαζίδη

Ελάχιστοι αρχιερείς ακούγονται πια. Κανείς δε θέτει πλέον το ερώτημα του γιατί να είναι κλειστοί οι ιεροί ναοί αντί να λειτουργούν με μέτρα όταν πχ στα ΜΜΜ γίνεται ο χαμός; Για ποιο λόγο είναι ανοικτοί οι ναοί του χρήματος και της κοιλιάς αλλά όχι της ψυχής.

Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει σιωπήσει σε βαθμό που βάζει σε σκέψεις. Λέγονται αρκετά και συνδυάζονται με ορισμένα άλλα ανησυχητικά που όμως δεν είναι του παρόντος. Οι αρχιερείς φαίνεται πως δεν έχουν πρόβλημα να βγαίνουν στην Ωραία Πύλη εκφωνώντας το "ειρήνη πάσι" αλλά από κάτω να μην υπάρχει κανένας ή να καλούν τις άδειες καρέκλες να προσέλθουν "μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης".

Δεν προβληματίζονται που εδώ και αρκετά χρόνια πχ οι θρησκευτικοί γάμοι αποτελούν μειοψηφία. Δεν αναλογίζονται τι ευθύνεται για αυτή την αποστασία κι αν από την πλευρά τους κάτι δε γίνεται σωστά.

Πόσο ακόμη θα μείνουν κλειστοί οι ιεροί ναοί στους οποίους ούτε ή άλλως λίγοι προσέρχονταν κι ακόμη λιγότεροι μετείχαν των Μυστηρίων; Ένα; Δύο; Τρεις; Πενηντατρείς μήνες; 

Διαβλέπουν πως πολύ σύντομα θα είναι ποιμένες μόνο στα χαρτιά και δίχως ποίμνιο;

http://www.freepen.gr/2021/02/blog-post_996.html

4 σχόλια:

 1. Να σας πώ τον λογισμό μου για ποίο λόγο κανείς δεν αντιδρά, ούτε Δεσπότης ούτε, Ιρέας. α) Ίσως απειλούνται σχετικά με τους μισθούς και την αποκάλυψη υπαρκτών ή ανυπάρκτων ( συκοφαντία) σκανδάλων, έχοντας υπόψιν τι ``τράβηξε `` ο Χριστόδουλος με τα σκάνδαλα που κατηγορήθηκε τότε η Εκκλησία.
  Β) Έχουν πέσει στην παγίδα του γεγονότος ότι επιτρέπεται η παρουσία στους Ναούς 50-70 έως και 100 πιστών, με αποτέλεσμα Δεσποτάδες κυρίως και μετά Ιερείς να ικανοποιούνται ματαιόδοξα αφού μπορούν να έχουν ποίμνιο- ακροατήριο και να κάνουν το ``κομμάτι ``τους - την ποιμαντική τους έστω με λίγους πιστούς, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους. Αυτό είναι μεγάλη παγίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού υπάρχουν σκάνδαλα για να βγαλουν στην εκκλησία αυτό δείχνει και πόσο άξιοι είμαστε.Για αυτό επιτρέπει ο Θεός να γίνουν αυτά.Μην ξεχνάμε και την Σοβιετική ένωση το τι τράβηξαν οι χριστιανοί με το κλείσιμο των εκκλησιών και ποια η στάση της επίσημης εκκλησίας.Ποια ήταν;Συνεργάστηκε με το κράτος.Σημερα το λένε υπακοή στο κράτος!!!!!!!!Εγώ ήξερα για υπακοή στο Χριστό.Αν είναι έτσι για την υπακοή στο κράτος οι πρώτοι χριστιανοί έπρεπε να κάνουν υπακοή στον Διοκλητιανό!!

   Διαγραφή
 2. Υπάρχει πολύ ποίμνιο.Χρειαζονται ποιμένες όμως.Μας εγκατέλειψαν στην τύχη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...