Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Παγκόσμια ανησυχία από βίντεο με τον Μπάιντεν – Το twitter υποστηρίζει ότι είναι πλαστό

Ένα βίντεο που συμφωνα με το twitter ειανι πλαστό έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ λίγες ώρες πριν ορκιστεί ο νέος πρόεδρος.
Στο βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο γιος του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, Τραμπ Τζούνιορ, είναι εμφανές ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου.

Μία τελείως διαφορετική εικόνα από τις προεκλογικές όπου όλα τα βίντεο ήταν πολύ προσεκτικά δομημένα και μονταρισμένα για να δείχνουν έναν Μπάιντεν ακμαίο και έτοιμο να κυβερνήσει.

Όπως ήταν επόμενο το βίντεο διαμοιράστηκε σε χιλιάδες χρήστες. Όμως το Twitter έβαλε την επισήμανση ότι πρόκειται για μοντάζ! Εάν όντως πρόκειται για μοντάζ, πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο μοντάζ το οποίο πραγματικά φαίνεται αυθεντικό.

Εδώ προκύπτουν δύο εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα. Είναι τόσο εύκολο να παραποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ένα βίντεο ώστε πραγματικά να πλασάρεται ως γνήσιο και μάλιστα από λογαριασμό δημόσιου προσώπου; Είναι όντως ο Μπάιντεν σε ακραία κατάσταση για να κυβερνήσει; Πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δύναται να ασκήσει τα καθήκοντά του και το γεγονός αυτό θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για την υπερδύναμη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...