Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Εκπεσών Κύπρου: Δεν μπορώ να μεταπείσω τον Μητροπολίτη Μόρφου

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον ο εκπεσών Κύπρου. Με τον Χριστό ή με το κράτος είναι τελικά;

«Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Μόρφου Νεόφυτο αλλά δεν μπορώ να τον μεταπείσουμε» είπε ο εκπεσών αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του ΡΙΚ ο (κατ' όνομα) Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα συζητηθεί το θέμα της απαγόρευσης της παρουσίας πιστών στις Εκκλησίες στην Σύνοδο την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε θα πρέπει οι λειτουργίες να γίνονται χωρίς πιστούς, ισχυρίζεται.

Πρόθεση του εκπεσόντος είναι να συζητήσει με την Κυβέρνηση των νεοταξιτών της Κύπρου το θέμα των απαγορεύσεων και να συνεχίσουν οι Εκκλησίες να λειτουργούν με πιστούς, αλλά κάτω από αυστηρό πρωτόκολλο. Μέχρι όμως να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, υποστήριξε, θα πρέπει οι ιεράρχες να υπακούσουν στα διατάγματα των νεοταξιτών.

Σε σχέση με την αντίσταση των ηρωικών Μητροπολιτών που αντιδρούν στις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης ο εκπεσών Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν χρειάζεται παλικαρισμούς και αποκάλυψε ότι έχει επικοινωνήσει με τον Μητροπολίτη Μόρφου, αλλά δεν μπορεί να τον μεταπείσει. Για τον εκπεσών προφανώς πάνω από όλα είναι οι νόμοι του άθεου κράτους και όχι οι "νόμοι του Θεού''.

Αναφορικά με τις επαφές, που είχε με τον πρόεδρο, πριν την ανακοίνωση των μέτρων, δήλωσε ότι ο πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι από τη στιγμή που συγκεκριμένοι ιεράρχες δεν υπακούν στις αντίχριστες διατάξεις, δεν του μένει άλλη επιλογή. Όταν δεν πείθονται κάποιοι ιερείς, αναφέρει ο Αναστασιάδης, και τολμούν να κάνουν αγρυπνίες μετά τις 9, (που ετσιθελικά υπάρχει απαγόρευση από το φασιστικό κράτος) και επιμένουν να μην βάζουν το αντίδωρο σε σακουλάκι, (όπως είναι οι οδηγίες των αντιχρίστων), οφείλουμε να προχωρήσουμε σε απαγορεύσεις».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...