Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Με πίστη στο θαύμα θα συστρατευτούμε προσευχόμενοι μέσα από την πιο δυνατή προσευχή της Εκκλησίας

Ομάδες Προσευχής Ψαλτηρίου

Η ανταπόκριση για τη συμμετοχή στις Ομάδες Προσευχής Ψαλτηρίου είναι πραγματικά χωρίς προηγούμενο.

Οι Ομάδες Προσευχής Ψαλτηρίου είναι εμπνευσμένες από τις ομάδες που έχει διοργανώσει στη Μητρόπολή του ο αγαπητός Ιεράρχης της Ορθοδοξίας Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος μας έδωσε την ευχή και ευλογία του να προχωρήσουμε σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επεμβαίνει στα των άλλων Μητροπόλεων.
Μακάρι η προσπάθεια αυτή να ωθήσει και άλλες Μητροπόλεις αλλά και ενορίες να διοργανώσουν και να συνεχίσουν και εκείνες την επιστράτευση προσευχής.
Αδελφοί μας από όλο τον κόσμο, από τον Καναδά, την Γερμανία, την Νέα Καληδονία, το Βέλγιο, την Ολλανδία μέχρι την Νέα Υόρκη και το Τέξας ανταποκρίθηκαν στην επιστράτευση προσευχής εμπνεόμενοι από τον λόγο του αγαπητού Ιεράρχη που αποδεικνύει ότι αν ο Ελληνισμός είχε τους κατάλληλους μπροστάρηδες δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάντια.
Έρχεται όμως η μέρα που έστω για τους λίγους που αντιστέκονται, για τους λίγους Ιεράρχες που κρατάνε και ευτυχώς για του πολλούς απλούς Ιερείς, ο Θεός θα αναστρέψει την κατάσταση.
Με πίστη στο θαύμα, με εμπιστοσύνη στον Θεό θα συστρατευτούμε προσευχόμενοι μέσα από την πιο δυνατή προσευχή της Εκκλησίας όπως αναφέρει ο Πανιερώτατος Μόρφου.
Είναι πολύ σημαντικό από κάθε σημείο του πλανήτη να ενώνονται οι προσευχές μας σε μια πνευματική αλυσίδα ανάγνωσης του Ψαλτηρίου.
Ως προς την σύσταση των Ομάδων Προσευχής Ψαλτηρίου θα χρειαστούμε και τη δική σας συμβολή και βοήθεια με το να βρεθούν αδελφοί μας ανά περιοχή που θα συντονίζουν την ομάδα συμβουλευόμενοι από τον Πνευματικό τους αλλά και την συνεννόηση μεταξύ των μελών.
Ως εκ τούτου όποιος έχει όρεξη, ικανότητα και Πνευματικό που στέκεται Ορθόδοξα κόντρα στην νεοταξικά σχέδια ας επικοινωνήσει

Η προσευχή μέσα από τα προσευχητάρια της Εκκλησίας, μέσα από τους Ψαλμούς αλλά και την Ευχή του Κυρίου μας, ΔΕΝ είναι μαγικά λόγια. Είναι επικοινωνία με τον Θεό μέσα από τον τρόπο σκέψης των Αγίων που φωτίστηκαν και έγραψαν τις προσευχές αυτές. Καλές και οι αυτοσχέδιες προσευχές, ειδικά οι πονεμένες και ειδικά για τον συνάνθρωπό μας. Όμως οι ‘’έτοιμες’’ προσευχές της Εκκλησίας μας είναι ο τελειότερος και δυνατότερος δρόμος, αρκεί να γίνονται ως μέσο επικοινωνίας με τον Θεό. Μπορεί κάποια λόγια να μην τα καταλαβαίνουμε στην αρχή, ή άλλα που τα καταλαβαίνουμε να μας παραξενεύουν. Για αυτό αλλά και για κάθε απορία οφείλουμε να ρωτάμε τον Πνευματικό μας και να έχουμε υπομονή. Κάποια στιγμή αν επιμείνουμε θα φροντίσει ο Θεός να καταλάβουμε και να νιώσουμε τα λόγια των προσευχών όπως οι Ψαλμοί.
Για μια 1~2 μέρες ακόμα θα περιμένουμε μηνύματα αδελφών που θα θέλουν να ενταχθούν στις ομάδες προσευχής. Στη συνέχεια θα δημοσιευτούν μέσω email οι οδηγίες στους αδελφούς μας για την κάθε ομάδα.
Ο Θεός μεθ’ ημών!

Γ.Θ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...