Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Ολόκληρη η ζωή μας είναι μια αντιπαράθεση με την αποτυχία


Ολόκληρη η ζωή μας είναι μια αντιπαράθεση με την αποτυχία. Θέλω να προσευχηθώ καλά - δεν ξέρουμε πώς. Ονειρευόμαστε ότι τα παιδιά και τα μέλη της οικογένειάς μας γίνονται ζωντανοί Χριστιανοί, άγιοι, πνευματικά υψηλοί άνθρωποι - δεν λειτουργεί.

Ο Άγιος Τύχων είπε ότι στο πνευματικό ταξίδι στη Βασιλεία των Ουρανών, δεν πηγαίνουμε από νίκη σε νίκη, αλλά από ήττα σε ήττα. Το κύριο πράγμα δεν είναι να καθίσετε και να θρηνήσετε τις αποτυχίες , αλλά να σηκωθείτε και να προχωρήσετε. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα στην εξουσία μας. Και ο Κύριος θα κάνει ό, τι άλλο δεν είναι στην εξουσία μας.
Ιερέας Κωνσταντίνος Παρκχόμενκο


Μην αφήνετε να εξαερωθούν τα συναισθήματά σας. Πρέπει να αναγκάσουμε τον εαυτό μας να συμπεριφέρεται φιλικά και με εκείνους που δεν μας αρέσουν.
Γέρων Nikon (Optinsky)

'Όταν βλέπεις ότι συμπληρώθηκε ο χρόνος, ευχαρίστησε τον Κύριο, διότι σε έβαλε σ’ αυτήν την περίοδο των ετών. Δημιούργησε κατάνυξη στην καρδιά σου, ξαναλογάριασε τον χρόνο της ζωής σου, πες στον εαυτό σου:
Οι μέρες τρέχουν και περνούν, τα χρόνια συμπληρώνονται, πολύ μέρος του δρόμου προχωρήσαμε. Άραγε τι καλό κάναμε; Μήπως άραγε φύγουμε από δω άδειοι κι απογυμνωμένοι από κάθε αρετή; Το δικαστήριο είναι κοντά, η ζωή μας τρέχει προς το γήρας.''
Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος\Λόγος εν ταις Καλάνδαις, ΕΠΕ 31,475

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...