Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

«Πρώτα για τα ζώα και μετά για τους ανθρώπους»: Το ΒΙΝΤΕΟ που έγινε ξανά viral λόγω ταυτοτήτων

Όταν ο τότε κυβερνητικός αξιωματούχος μιλούσε στη Βουλή για τσιπάρισμα των ζώων και είχε κάνει μία περίεργη αναφορά για τους ανθρώπους.

Το απόσπασμα από την ομιλία του πρώην Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, από το 2021 στο ελληνικό Κοινοβούλιο θυμήθηκαν αρκετοί σήμερα λόγω του χαμού που γίνεται με τις νέες ταυτότητες.

Στο επίμαχο βίντεο ο κ. Λιβάνιος είχε προκαλέσει σύγχυση, καθώς πολλοί θεώρησαν πως μιλάει για το τσιπάρισμα των ανθρώπων, επικαλούμενοι την παρακάτω φράση του:

«Αυτό θα γίνει πρώτα για τα ζώα και μετά για τους ανθρώπους».

Ο ίδιος όμως αναφέρθηκε πρώτα στο τσιπάρισμα των ζώων και έπειτα στο ηλεκτρονικό μητρώο, δηλαδή σε δύο φαινομενικά διαφορετικά θέματα.

Ήταν όμως τυχαίες οι αναφορές του αυτές με τη συγκεκριμένη σειρά; Πολλοί εύλογα ανησύχησαν τότε ακούγοντας τον κ. Λιβάνιο.

Επί λέξει τι είχε δηλώσει ο πρώην Υφυπουργός:

«Για μένα είναι αδιανόητο κυνηγοί να έχουν ατσιπάριστο το ζώο. Είναι αδιανόητο να βρίσκουμε εγκαταλελειμμένα σκυλιά στα βουνά επειδή δεν τους κάνουν το κυνήγι.

Είναι πολύ απλό. Επιδοτούμε εκτός από την στείρωση και σε ευπαθείς ομάδες και το ίδιο το τσιπάρισμα.

Και το μητρώο είναι μία σημαντική καινοτομία. Ελπίζω μέχρι τέλος Οκτωβρίου να δημοπρατηθεί το έργο και μέσα στο επόμενο εξάμηνο μετά τη σύμβαση να έχει ολοκληρωθεί. Θα το πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Είναι πλήρως προσβάσιμο. Είναι διαθέσιμο για όλους. Έχει τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του σκύλου ή της γάτας, ώστε αν εγώ πάω με το σκύλο μου διακοπές για παράδειγμα στη Νάξο, ο κτηνίατρος εκεί αν χρειαστεί να το εξετάσει να έχει πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό

Αυτό τώρα πρώτα θα γίνει για τα ζώα συντροφιάς και μετά για τους ανθρώπους».

Δείτε το απόσπασμα που έγινε ξανά viral εν μέσω αντιδράσεων για τις ψηφιακές ταυτότητες και τον χλευασμό των μεγαλοδημοσιογράφων για το λεγόμενο «προάγγελο του χαράγματος της Αποκάλυψης»:


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...