Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Έρευνα Metron Analysis: Κατρακύλησε η Εκκλησία πιο χαμηλά από ποτέ

Το...ταμείον της κοινωνικής ευθύνης είναι μείον για τους Δεσποτάδες

Η στάση της διοικούσης Ελλαδικής Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια σκορπάει μονάχα απογοήτεση τους πιστούς. Από την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, αλλά και πιο πριν, το μισθολόγιο των κληρικών, το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα και εσχάτως το ζήτημα των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού το κύρος της διοικούσης Εκκλησίας βρίσκεται στο ναδίρ.

Η δε χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιβεβαιώσε την κατάσταση του “ιερού ασθενή” που ζητάει ....και τα ρέστα!

Η διοικούσα Εκκλησία έχει απολέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Τα συσσίτια δεν αρκούν, ειδικά όταν υπάρχουν πλέον πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αυτό επιβεβαίωσε και η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα. Η έρευνα, που διεξήχθη από τις 8 έως τις 15 Απριλίoυ του 2020, περιλαμβάνει 22 ερωτήσεις που χαρτογραφούν τον τρόπο που ζούμε και το τι σκεφτόμαστε σε αυτή τη χρονική περίοδο της κρίσης. Δηλαδή η έρευνα διεξήχθη την περίοδο του Πάσχα...

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, λοιπόν, κατέχει μόλις την 12η θέση στον βαθμό εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην Ελλάδα η εμπιστοσύνη στον θεσμό της οικογένειας φτάνει το 97,2%, το 87,1% έχει εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις, το 85% στους επιστήμονες και μόνο το 54,9% εμπιστεύονται την Εκκλησία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πληθυσμός της χώρας εμπιστεύεται το ραδιόφωνο περισσότερο από την Εκκλησία!!
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι για πρώτη φορά η επιρροή της Εκκλησίας στην Ελλάδα μειώθηκε, αν και μέχρι πρόσφατα, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή καταφύγια μαζί με το στρατό και την οικογένεια.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...