Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Οι Σουηδοί αντικαθιστούν πιστωτικές κάρτες και ταυτότητες με εμφυτεύσιμα τσιπ

Μικροτσίπ, στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα τους, επιλέγουν να τοποθετήσουν χιλιάδες άτομα στη Σουηδία, αντικαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τα δελτία της ταυτότητάς τους και τις πιστωτικές τους κάρτες.


Τα τσιπ, τα οποία εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, χρησιμοποιούν τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου και μπορούν να αντικαταστήσουν όλες τις βασικές κάρτες.

Η νέα αυτή μέθοδος έρχεται να λύσει τα χέρια των χρηστών τους και να τους απαλλάξει από την καθημερινή χρήση των καρτών.

«Το έχω συνέχεια μαζί μου και αυτό είναι το καλό. Δεν μπορώ να το χάσω. Μπορώ να μπαίνω στο χώρο εργασίας μου πάντα ακόμα και αν έχω ξεχάσει την κάρτα εισόδου», δήλωσε η Μαριάν Χέρνβαλ, ειδική εμπειρογνώμονας για το διαδίκτυο και την ανάλυση δεδομένων που επέλεξε να εφαρμόσει αυτή τη νέα τεχνολογία.

«Και αυτά τα τσιπ μπορούν να χακαριστούν, αλλά δυσκολότερα, λόγω του μικρού μεγέθους τους. Το τοποθετήσαμε πίσω από έναν φυσικό τοίχο. Και περιορίσαμε έτσι το φάσμα» δήλωσε ο Γιόβαν Όστερλουν της εταιρείας κατασκευής των εμφυτευμάτων.

Σύμφωνα με wavy.com, είναι τόσοι πολλοί οι Σουηδοί που επιθυμούν να τοποθετήσουν το εμφυτεύσιμο τσιπ, ώστε η βασική εταιρεία που τα παρέχει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα.
https://www.kathimerini.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...