Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ηγούμενος αγιορείτικης Μονής Αγ. Παύλου Παρθένιος για Πούτιν: Όταν οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά ο Κύριος τους στέλνει ισχυρούς ηγέτες

Ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Παρθένιος, ένας από τους πιο σεβαστούς μοναχούς του Αγίου Όρους, επισκέφθηκε το γραφείο του τηλεοπτικού καναλιού "TV Κωνσταντινούπολη" και απάντησε σε μερικές ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, είπε:

"Αυτό που συνέβη με τον ρωσικό λαό - εννοώ τα γεγονότα του 1917 - συνέβη από τη Θεία Πρόνοια. Επειδή δεν ήταν μόνο οι άνθρωποι που είχαν πάει κόντρα στο Θείο αλλά και ιερείς που χτυπήθηκαν από αυτή τη σοβαρή αρρώστια".
Έτσι ο Κύριος έφερε ένα τόσο μεγάλο πειρασμό.
Και μετά την επανάσταση στη Ρωσία βασίλεψε το κομμουνιστικό σύστημα, το οποίο συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα βλέπω μια άνευ προηγουμένου άνθηση της Ορθοδοξίας στη Ρωσία.Στη δεκαετία του '60, του '70, του '80 ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι η πτώση του κομμουνισμού θα συμβεί χωρίς αιματοχυσία. Αλλά, παρ 'όλα αυτά, έχει συμβεί και αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο θαύμα. Και το πιο ευχάριστο είναι που μπορεί να δει κανείς σήμερα ότι ο ρωσικός λαός έχει επικεφαλής ενάν ηγέτη ο οποίος είναι ένας αληθινός Χριστιανός που πιστεύει και πρεσβεύει τον αληθινό ζωντανό Θεό.

Όλοι οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την παραβολή της Παλαιάς Διαθήκης του Μωυσή, που έφυγε από την Αίγυπτο για να απελευθερώσει τους Ισραηλίτες. Σύμφωνα με την ιστορία, οι Εβραίοι ήταν περίπου ένα εκατομμύριο -. 600 χιλιάδες στρατιώτες και περίπου 300 χιλιάδες γυναίκες και παιδιά.. Και τότε πέρασε στην έρημο 40 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην έρημο. Αλλά ο Κύριος δεν έδωσε τη δυνατότητα να φτάσουν αμέσως, για παράδειγμα, στην Ιερουσαλήμ, επειδή οι άνθρωποι γκρίιαζαν Και όταν η δεύτερη γενιά έφτασε στη γη της Επαγγελίας, οι άνθρωποι χόρευαν από χαρά, αλλά και μεταξύ τους δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία και επήλθε διάσπαση. Έκαναν την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά τους. Δέκα φυλές πήγαν στη Σαμάρεια, και δύο φυλές αριστερά της Ιερουσαλήμ. Μεταξύ αυτών ήταν και 22 εκπρόσωποι της βασιλικής δυναστείας, που ήταν πάντα σε πόλεμο μεταξύ τους.
Το λέω αυτό, για να γίνει κατανοητό ότι όταν οι άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους,, σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, δεν μπορούν να βρουν την ειρήνη, την αρμονία.Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση ειρήνης, ο Κύριος τους στέλνει ισχυρούς ηγέτες, αρχηγούς, και ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται πάντα η ίδια στον κόσμο, μέχρι σήμερα. "
"Σήμερα, βλέπω την πρωτοφανή άνθηση της Ορθοδοξίας στη Ρωσία, και είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτό" είπε ακόμη ο ηγούμενος Παρθένος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως "Εμείς οι Χριστιανοί, όπως λέει ο Κύριος, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τον θάνατο ή οτιδήποτε άλλο. Μόνο ένα πράγμα να φοβόμαστε, την αμαρτία, επειδή φέρνει το θάνατο. Και αν μπορούμε να τηρήσουμε τις εντολές του Χριστού, τότε θα παραμείνουμε πάντα στη χαρη του Θεού. "


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...