Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Κύριε, ξύπνησέ μας εσύ, διότι διαφορετικά θα χαθούμε.


ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ...!!!
(πρωτίστως με τον εαυτό μας)
του Ιωάννη Ξ.

Σήμερα έκλαψα για μένα και για όλους τους Έλληνες. Είκοσι χρόνια ήμουν υπεύθυνος στην οικογενειακή επειχείρηση με αντικείμενο τα καύσιμα. Επί 20 χρόνια ο Κύριος δεν με άφησε ποτέ.
"Εμβλέψατε εις τας αρχαίας γενεάς και ίδετε.
Τις ενεπίστευσε Κυρίω και κατησχύνθη;" (Σοφία Σειράχ κεφ. Β’ στιχ.10).

Στρατηγική επιλογή η συνεργασία με ακριβή πολυεθνική αξιόπιστη όμως στην ποιότητα διότι, ενώ τα τελευταία χρόνια είχα επιτύχει πολύ καλές τιμές μόλις 2 λεπτά ακριβότερα από τις φθηνές εταιρείες. Παρ’ όλα αυτά η διαφορά από τα υπόλοιπα καταστήματα ήταν από 6-8 λεπτά, διότι δεν έκανα λαθρεμπόριο και ελλειμματικές παραδόσεις, όπως οι περισσότεροι. Ή έπρεπε να προσαρμοστώ σαν τους άλλους και να κάνω τα ίδια ή παραμένοντας στην πολυεθνική είχα την δυνατότητα να δικαιολογήσω την διαφορά στις τιμές λόγω «ακριβής εταιρείας». Αν και οι υπόλοιποι λειτουργούσαν με έντιμο τρόπο η διαφορά θα ήταν στα 2 λεπτά.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον το γεμάτο στρεβλώσεις δεν με εγκατέλειψε ο Κύριος, μέχρι τον τελευταίο μήνα με ανεξήγητο τρόπο οι πελάτες από το πουθενά μας «επισκέπτονταν». Όταν το κατάστημα έκλεισε,  αυτοπροσώπως το ζήτησα από τον Κύριο για άλλο σοβαρό λόγο και Αυτός έφερε τα πράγματα έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου, διότι από μόνος μου δεν θα το έκανα, για συναισθηματικούς λόγους και διότι εμπλεκόταν η οικογένεια.

Αυτήν την κατάσταση βίωνα και όταν είχαμε εκλογές ψήφιζα το κόμμα που κατά την γνώμη θα έκανε το μικρότερο κακό. Τι μέγα λάθος, Θεέ μου. Όλα τα κόμματα τα κοινοβουλευτικά είχαν ευθύνη, διότι όλοι γνώριζαν ότι το λαθρεμπόριο το επιβάλλουν οι μεγάλοι και ξεκινάει από την «πηγή». Κανείς ποτέ δεν έλεγε τίποτα. Τα μεν αριστερά κόμματα μιλούσαν για το κακό κεφάλαιο, τα δε δεξιά μιλούσαν υποκριτικά για εθνικά ιδεώδη και για δυνατή πατρίδα.

Επί της ουσίας όμως κουβέντα. Ξεκοκάλιζαν τη πατρίδα και αυτοί για τη ταμπακιέρα κουβέντα δηλ. για το ποιοι ξεκοκάλιζαν τα ταμεία του κράτους. Το 70% τοις εκατό της τιμής στα καύσιμα είναι φόροι, στα τσιγάρα το 90 % κλπ. και αυτοί είναι μόνο δύο τομείς και όμως μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια. Τον Μάρτιο επιβάλλεται το ηλεκτρονικό σύστημα εισροών-εκροών, οπότε μπαίνει τέλος στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Εκτός και αν έχουμε άλλου είδους εξελίξεις, όπως κάποια δολοφονία επιπλέον, πολιτική ανωμαλία και πάμε πίσω.

Παρ’ όλη την εμπειρία που είχα στο εμπόριο, είχα κάνει λάθος πολιτικές επιλογές. Τώρα είμαι δημόσιος υπάλληλος, με ένα μισθό προσπαθώ να συντηρήσω την οικογένειά μου.

Σήμερα, όταν σχόλασα το μεσημέρι και γύρισα στο σπίτι μου, έκλαψα για πρώτη φορά. Σήμερα άκουσα κάποιον συνάδελφό μου να υποστηρίζει ότι μέχρι τον Απρίλιο το αριστερό κόμμα που υποστηρίζει θα είναι στη κυβέρνηση και όλα θα βαίνουν καλώς.

Αμέσως του απάντησα ότι εύχομαι στις επόμενες εκλογές να κυβερνήσει το κόμμα που θα φέρει τα κλεμμένα πίσω και αυτός ανταπάντησε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν πιστεύει ότι το κόμμα του είναι σε θέση να το κάνει αυτό, αλλά παρ’ όλα αυτά θα το ψηφίσει.ΤΟΤΕ ΛΥΠΗΘΗΚΑ, διότι ο συνάδελφός μου αντέδρασε όπως και εγώ στο παρελθόν αποδεχόμενος κατά την γνώμη του το «μικρότερο κακό». Αυτόν πιθανόν να μην τον άγγιξε καλά η κρίση, διότι  μπαίνουν δύο μισθοί στο σπίτι, δηλαδή είναι «βολεμένος», όπως και εγώ στο παρελθόν. ΛΥΠΗΘΗΚΑ, διότι κάνει τις ίδιες λάθος σκέψεις, όπως και εγώ στο παρελθόν.

Σκέφτηκα: Θεέ μου, ύστερα από τόσα γεγονότα δεν είμαστε σε θέση να ξυπνήσουμε; Σε παρακαλώ, Κύριε, ξύπνησέ μας εσύ, διότι διαφορετικά θα χαθούμε.

Διαχωρίζω την θέση μου από όλα τα κόμματα λέγοντας ότι ηγέτης δεξιού δήθεν πατριωτικού κόμματος δήλωσε ότι οι λαθρομετανάστες πρέπει να πάνε να δουλέψουν στα άγονα νησιά του Αιγαίου για να τα αξιοποιήσουμε. Ο ηγέτης των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών δήλωσε ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να καταλάβουν τα νησιά μας.


Άλλωστε για αυτόν τον λόγο οι δυτικές κυβερνήσεις του έδιναν 5000-8000 δολάρια για να έρθουν στην Ελλάδα (οι ίδιοι 10 ζωές να δούλευαν δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν τόσα χρήματα). Στόχος ήταν τα νησιά μας, ξέρετε εκεί που υπάρχει το πετρελαιάκι και το φυσικό αέριο. Διότι οι μουσουλμάνοι με το τουρμπάνι είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμοι από τους Έλληνες. Βλέπετε προδότες υπάρχουν παντού, σε όλο το πολιτικό φάσμα.


ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ---ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ..

ΝΑ ΠΟΥΜΕ: ΘΕΕ ΜΟΥ, ΜΗΝ επιτρέψεις να είμαστε χλιαροί ή κρύοι. Φώτισέ μας να είμαστε ζεστοί τη καρδία, να κάνουμε ορθές επιλογές.. Δώσε μας δύναμη να σε εμπιστευτούμε. "Τις ενεπίστευσε τω Κυρίω και κατησχύνθη;". ΟΥΔΕΙΣ απαντώ) Δώσε μας, Κύριε, τον πατέρα, που θα μας βγάλει από το δύσκολο μονοπάτι, στο οποίο βρισκόμαστε και θα μας οδηγήσει στη λεωφόρο του Ελέους Σου.

Δώσε μας να καταλάβουμε ότι οι συμβιβασμοί που κάναμε μας οδήγησαν στο αδιέξοδο. Πρέπει να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία. Πρέπει να τιμωρηθούν οι κλέφτες και βρυκόλακες, που μας έπιναν το αίμα (χωρίς να έχουμε εκδικητικό πνεύμα, με σκοπό μόνο για διαχωριστεί το δίκαιο από το άδικο).
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.. Αρκεί να το βάλλουμε στην καρδιά μας και ο Κύριος θα μας ακούσει, γιατί έτσι δείχνουμε ότι αποδεχόμαστε το σωστό και το δίκαιο, αρχίζουμε και εμείς να γινόμαστε δίκαιοι, όπως ο Κύριος είναι δίκαιος.

Με αυτόν τον τρόπο αρχίζουμε και εμείς να καθαρίζουμε τον εαυτό μας, διότι πλέον δεν ανεχόμαστε το άδικο, το οποίο μέχρι στιγμής αποδεχόμασταν χλιαροί όντες συμβιβασμένοι, όχι γιατί είχαμε την κόπρο του Αυγεία στην καρδιά μας, όπως οι «μεγάλοι», όμως είχαμε τις μικρές ακαθαρσίες μας, οι οποίες έκαναν την ίδια ζημιά.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΪΚΟ...


                                                                                                       Ιωάννης

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...