Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μαρίν Λεπέν: «Όσο περισσότερο αισθάνεται η αριστερά να της ξεφεύγει η εξουσία τόσο περισσότερο αποκαλύπτει την αντιδημοκρατική και απολυταρχική της φύση» .

«Από την κυβέρνησή σας δεν έχετε τίποτα να περιμένετε».


 «Οι συκοφάντες που μας “πούλησαν” μια Ευρωπαϊκή Ένωση  ως συνώνυμο της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας, δεν βλέπουν τα 19 εκατομμύρια ανέργων και τα 120 εκατομμύρια που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Αυτός ο “ομοσπονδιακός ζουρλομανδύας” έγινε η φυλακή για καταδικασμένους ανθρώπους οδηγώντας σε οικονομικό μαρασμό και κοινωνική καταστροφή».*
                               *************

- Ο Φρανσουά Ολάντ έχει πει σε πρόσφατες συνεντεύξεις ότι η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη δεν θα έπρεπε να αποδοθεί στην οικονομική κρίση και ότι είναι ο φόβος, ο συντηρητισμός και η ξενοφοβία που τροφοδοτούν τον λαϊκισμό. Πρότεινε μάλιστα να «σηκώσουμε το κεφάλι μας ενάντια στον εξτρεμισμό». Τι του απαντάτε;


- «Δεν είναι το Εθνικό Μέτωπο που συμπεριφέρεται ως εξτρεμιστικό κόμμα, αλλά οι φίλοι σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ, που υπερασπίζονται το ''πραξικόπημα'', τη ''λογοκρισία" ενάντια στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτοί μας καλούν να περιφρονήσουμε τους νόμους της Δημοκρατίας, για να αντιταχθούν στην απέλαση των παράνομων μεταναστών! Η Αριστερά έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Όσο περισσότερο αισθάνεται να της ξεφεύγει η εξουσία τόσο περισσότερο αποκαλύπτει, από διάφορες πλευρές της, την αντιδημοκρατική και απολυταρχική της φύση. Οι μεγαλόστομοι αφορισμοί δεν αρκούν για να κρύψουν την απόλυτη ανικανότητα και την αδυναμία τους να επιλύσουντα δράματα που ζουν οι συμπατριώτες μας, την ευθύνη των οποίων φέρουν μαζί με το UMP».


- Στην Ελλάδα η άνοδος της Χρυσής Αυγής είχε κυρίως αποδοθεί στην αντιμεταναστευτική ρητορική. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τα τεράστια κύματα μεταναστών και δεδομένου ότι για 4η συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε στον κυκλώνα της οικονομικής κρίσης, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Η Ελλάδα έχει μείνει μόνη της, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από την Ευρώπη. Η άποψή σας;


- «Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι η Ελλάδα, ως "πύλη εισόδου" της Ευρώπης, καλείται να αντιμετωπίσει μία μαζική εισροή παράνομων μεταναστών, κυρίως μέσω της Τουρκίας. Και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι η ΕΕ έχει γίνει ένα αληθινό "σουρωτήρι". Στην πραγματικότητα -καιτο βλέπουμε άλλωστε και στη Λεμπεντούζα - η Ευρώπη είναι ανίκανη να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Μακριά από την επίλυση του προβλήματος της μαζικής και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, η Συνθήκη του Σένγκεν την έχει επιδεινώσει. Αντιμέτωποι με αυτό το φιάσκο, την πληγή προβλημάτων κοινωνικών, οικονομικών, ταυτότητας και ασφαλείας, θα πρέπει να αναστείλουμε αμέσωςτη Συνθήκη Σένγκεν και να ξαναδώσουμε στα κράτη τον έλεγχο της εδαφικής τους κυριαρχίας, επανακτώντας κάθε χώρα τον έλεγχο των συνόρων της. Οι Έλληνες, όπως και οι Γάλλοι, έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος θα μπει ή όχι στη χώρα τους».   


- Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη θα ξεπεραστεί με τις πολιτικές αυστηρής λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες;


- «Μα είναι προφανές! Σε αντίθεση με αυτά που μας λένε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που υπακούουν στις διαταγές των Βρυξελλών, η κρίση δεν είναι πίσω μας, αλλά είναι μπροστά μας!

Οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στους λαούς για να σώσουν το ευρώ και τις τράπεζες έχουν βυθίσει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και την ανασφάλεια.

Η πραγματικότητα, που αρνούνται να δουν οι επικίνδυνοι ιδεολόγοι που μας κυβερνούν, είναι ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι η χαμηλότερη στον κόσμο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η ύφεση ήταν ισχυρότερη και πιο ανθεκτική στις χώρες που είχαν υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα, ενώ το "ισχυρό ευρώ" επιτάχυνε τη μετεγκατάσταση της ύφεσης παντού, οδηγώντας στην εκτίναξη των τιμών.

Μετά το Μάαστριχτ, αυτή η τεχνητή πολιτική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα υπερφιλελεύθερο μοντέλο δεν κατάφερε παρά να μας οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή.

Και οι μετέπειτα συνθήκες όμως που ακολούθησαν και οι οποίες επιβλήθηκαν ενάντια στη θέληση των λαών δεν κατάφεραν παρά να κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη»!


- Πώς κρίνετε το «Πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας» που παρασχέθηκε στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, το οποίο 4 χρόνια μετά βρίσκει την Ελλάδα να αντιμετωπίζει μία ύφεση χωρίς προηγούμενο, εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας (27%)« τεράστια ποσοστά φτώχειας;


- «Αυτό δεν είναι ένα πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά ένα πρόγραμμα βοήθειας προς τις τράπεζες και τις χρηματοπιστωτκές αγορές! Ο ελληνικός λαός δεν έχει δει ούτε. δεκάρα από τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν στο πλαίσιο των διαφόρων "προγραμμάτων βοήθειας" που έχουν υιοθετηθεί. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σχεδόν 1.000 μικρές επιχειρήσεις έκλειναν κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι η τρόικα (ΔΝΤ - ΕΕ) το αποκαλούν "πλάνο διάσωσης" δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία οργανωμένη κοινωνική καταστροφή! Δεν θα σώσουμε την Ευρώπη και τους λαούς μας παρά μόνο εάν ανοίξουμε τα μάτια μας απέναντι στα καταστροφικά δόγματα που διέπουν την Ευρώπη. «Ευρώ υπέρ πάντων», «παντοδυναμία των χρηματοπιστωτικών αγορών» και «τράπεζες σαρκοβόρα»!   


*Απόσπασμα από συνέντευξή της στη Μαρία Καρρά για το περιοδικό “Crash”, τεύχος 27.

http://redskywarning.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5626.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...