Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου (Santa Klaous) ζητά η Τουρκία από τον πάπα Φραγκίσκο.


σχόλιο Γ.Θ : Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι ο Άγιος Βασίλειος της Δύσης, τον οποίο απεικονίζουν ως κοκκινοφορεμένο εύσωμο και πάνω σε έλκυθρο. Η ανάπλαση του προσώπου του από τα Άγια οστά του (δες ΕΔΩ) αποκαλύπτουν την αληθινή του ασκητική μορφή.
 
Του Στρατή Μαζίδη*

Το συμβούλιο ειρήνης του Αγίου Νικολάου (Santa Claus Peace Council) που εδρεύει στην Τουρκία δήλωσε ότι έχει αποστείλει επιστολή στον πάπα Francis ζητώντας την επιστροφή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Muammer Karabulut σχολίασε ότι αναμένει πως ο πάπας θα δώσει μια θετική απάντηση στο αίτημά τους για τα λείψανα του αγίου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στο Μπάρι της Ιταλίας.

"Από το 1995 αγωνιζόμαστε για την επιστροφή των λειψάνων ενώ κρατικοί θεσμοί έχουν επίσης εμπλακεί σε αυτόν τον αγώνα", δήλωσε ο Karabulut. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε φτάσει σε ένα συμπέρασμα." συμπληρώνει.

Ο άγιος Νικόλαος κοιμήθηκε το 343 σε ηλικία 73 ετών στο σημερινό Ντεμρέ, περιοχή που ανήκει στην επαρχία της Αττάλειας. Ο άγιος ήταν γνωστός για τα θαύματά του αλλά και τη φήμη του να προσφέρει μυστικά δώρα στους πιστούς, συνήθεια πάνω στην οποία στηρίχθηκε το μοντέλο του Santa Claus. 


Τώρα γιατί κόπτεται η μουσουλμανική Τουρκία για την επιστροφή των λειψάνων, είναι ένα άλλο θέμα. Μάλλον οικονομικής υφής. 

* με πληροφορίες από τη Hurriyet
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...