Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Χημειοθεραπεία χωρίς απώλεια μαλλιών;



 Τα ευχάριστα νέα έρχονται από τις ΗΠΑ όπου σύμφωνα με τους ειδικούς σύντομα θα κυκλοφορήσει η πρώτη συσκευή που θα προλαμβάνει την απώλεια των μαλλιώνκατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, συσκεύη που θα αλλάξει πολύ την ευαίσθητη ψυχολογία των ασθενών με καρκίνο.
Το DigniCap της εταιρίας Dignitana μοιάζει με κράνος και λειτουργεί ως εξής: ψύχει το τριχωτό της κεφαλής για να περιορισει τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τους θύλακες των τριχών έτσι ώστε να επιβραδύνει την απορρόφηση της τοξικής ουσίας στην περιοχή. Μια οθόνη αφής ελέγχει την ψύξη και την θερμοκρασία του τριχωτού της κεφαλής ενώ παράλληλα μεταφέρει ψυκτικό υγρό στο εσωτερικό μέρος του ειδικού κράνους. Υπάρχει επίσης ένα εξωτερικό κάλυμμα που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κρατάει το εσωτερικό του κρανους δροσερό και να απορροφά την υγρασία.
 dignicap
Αυτό το σύστημα «ψύξης» έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε διάφορες χώρες και τώρα ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές και στις ΗΠΑ με την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA). Οι δοκιμές του νέου μηχανήματος στις ΗΠΑ θα γίνουν σε ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο 1 ή στάδιο 2 καρκίνου του μαστού και υποβαλλονται σε χημειοθεραπεία.
Πηγή: healthpress.gr 
diakonima.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...