Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Τα λείψανα του τσάρου Σαμουήλ (ο αντίπαλος του Βασιλείου Βουλγαροκτώνου), θα μεταφερθούν προσωρινά από την Ελλάδα στη Βουλγαρία.

 
Η ιδέα να αφεθούν σε λατρεία τα οστά του τσάρου των Βουλγάρων Σαμουήλ, που βρίσκονταν στην εκκλησία του...
Αγίου Αχίλλειου στο μικρό νησί της λίμνης των Πρεσπών, στην εκκλησία της βουλγαρικής πρωτεύουσας ‘Αγία Σοφία’, για την επέτειο των χιλίων ετών από την επέτειο της μάχης της Μπελασίτσας, δημοσιεύεται σήμερα στο βουλγαρικό ‘Πρες’.

«Έτσι κάθε Βούλγαρος θα μπορέσει να τιμήσει το βασιλιά, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή, όταν αντίκρυσε τους 15.000 άνδρες του στρατού του, τυφλούς από τον αυτοκράτορα Βασίλειο της Κωνσταντινούπολης ( τον βουλγαροκτόνο)», είπε ο Ljudmil Vagalinski διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα λείψανα του Σαμουήλ βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Η βουλγαρική εφημερίδα ανέφερε ότι ο εορτασμός της μάχης θα γίνει το φθινόπωρο του επόμενου έτους και η Ελλάδα θα παραχωρήσει στη Βουλγαρία το μανδύα του τσάρου Σαμουήλ που είναι φτιαγμένο από μετάξι, το μοναδικό που σώζεται, αναφέρει το σκοπιανό Κανάλ 5.

[ Τον τσάρο Σαμουήλ διεκδικούν οι Σκοπιανοί ως πρόγονό τους ως «βασιλιά των Μακεδόνων»!!!].http://www.echedoros-a.gr/2013/12/blog-post_3253.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...