Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Φορητός «διερμηνέας» τσέπης.


Το Sigmo αποτελεί μία μικρού μεγέθους συσκευή, η οποία ενσωματώνει μικρόφωνο και ηχείο και είναι συνδεδεμένη στο Ίντερνετ. Ο χρήστης επιλέγει τη γλώσσα στην οποία θα ήθελε να μεταφραστούν τα λεγόμενά του και λέει αυτά που επιθυμεί.
Το Sigmo αποτελεί μία μικρού μεγέθους συσκευή, η οποία ενσωματώνει μικρόφωνο και ηχείο και είναι συνδεδεμένη στο Ίντερνετ. Ο χρήστης επιλέγει τη γλώσσα στην οποία θα ήθελε να μεταφραστούν τα λεγόμενά του και λέει αυτά που επιθυμεί.
Οι περισσότεροι φίλοι του Star Trek γνωρίζουν το «Universal Translator» (Παγκόσμιος Μεταφραστής): επρόκειτο για την συσκευή η οποία επέτρεπε στο πλήρωμα του «Enterprise» να επικοινωνεί με τις εξωγήινες φυλές, μεταφράζοντας αυτόματα τα λεγόμενα των ομιλητών και επαναλαμβάνοντάς τα στις εκατέρωθεν γλώσσες. Μία τέτοια συσκευή αποτελούσε, ως εκ τούτου, ένα από τα πιο έξαλλα όνειρα της επιστημονικής φαντασίας – και το Sigmo ενδεχομένως να αποτελεί ακριβώς αυτό.
Το Sigmo αποτελεί μία μικρού μεγέθους συσκευή, η οποία ενσωματώνει μικρόφωνο και ηχείο και είναι συνδεδεμένη στο Ίντερνετ. Ο χρήστης επιλέγει τη γλώσσα στην οποία θα ήθελε να μεταφραστούν τα λεγόμενά του και λέει αυτά που επιθυμεί. Το Sigmo καταγράφει αυτά που είπε ο ομιλητής, και τα αποστέλλει σε υπηρεσίες όπως το Google Translate μέσω του smartphone του χρήστη, με το οποίο συνδέεται μέσω Bluetooth. Εκεί μεταφράζονται και επιστρέφουν στη συσκευή, η οποία επαναλαμβάνει φωνητικά τα λεγόμενα του χρήστη, μεταφρασμένα στην επιθυμητή γλώσσα. Το Sigmo υποστηρίζει 25 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.

Η χρήση του είναι απλή: ο χρήστης επιλέγει τη μητρική του γλώσσα και στη συνέχεια την γλώσσα προς την οποία θέλει να μεταφραστούν τα λεγόμενά του, μέσω δωρεάν εφαρμογής στο smartphone. Πατώντας ένα κουμπί και λέγοντας μια φράση, το Sigmo μεταφράζει και επαναλαμβάνει. Πατώντας ένα άλλο κουμπί, η συσκευή «ακούει» τον συνομιλητή και μεταφράζει στη μητρική γλώσσα του κατόχου του. Το Sigmo είναι αρκετά μικρό για να μπορεί να μεταφέρεται στην τσέπη, ή ακόμη και να κρεμιέται από τον λαιμό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «hands free» για το κινητό, καθώς οι κλήσεις μπορούν να προωθούνται σε αυτό. Λειτουργεί τόσο με Android όσο και με iOS.

Οι δημιουργοί (Μάρτι Καρέρ, Ντέιβιντ Μπαρνέτ) του στράφηκαν στην υπηρεσία online χρηματοδότησης Indiegogo για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων χρημάτων για την ανάπτυξή του, ζητώντας το ποσόν των 15.000 δολαρίων, και πέτυχαν τον σκοπό τους και με το παραπάνω, καθώς συγκεντρώθηκαν 248.985. Το κόστος της συσκευής, όπως παρουσιάζεται στο Indiegogo, ανέρχεται στα 50 δολάρια και η αποστολή των πρώτων κομματιών αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014.

naftemporiki.gr 
diakonima.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...