Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανασχηματισμός τουρκικής κυβέρνησης [ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ].

 
σχόλιο Γ.Θ :  Ο νικητής στον τουρκοϊσλαμικό εμφύλιο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει νικητή τους κεμαλικούς, που τώρα παρατηρούν σιωπηλά τους ισλαμιστές εχθρούς τους, τρίβοντας τα ματωμένα χέρια τους.
Οι υπουργοί Οικονομίας Zafer Çağlayan, Εσωτερικών Muammer Güler και Περιβάλλοντος Erdoğan Bayraktar υπέβαλλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό...
της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan ενώ οι γιοι των δύο πρώτων παραμένουν προφυλακισμένοι μαζί με 22 ακόμη άτομα από τις 17 Δεκεμβρίου και διώκονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη γείτονα. Παράλληλα, την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος AKP υπέβαλλε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών İdris Naim Şahin, καταγγέλοντας ταυτοχρόνως την απαξίωση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης από τις μεθοδεύσεις Erdoğan και την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους, η οποία αντί να οδηγήσει στην επίλυση του Κουρδικού, θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας. Ο Tούρκος πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο Abdullah Gül για να του ανακοινώσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. «Σε μια χώρα όπου πάρα πολλά έχουν αλλάξει, δεν θα υπάρξει συγκάλυψη, δεν μπορεί να υπάρξει συγκάλυψη οποιασδήποτε εσφαλμένης συμπεριφοράς ή διαφθοράς», τόνισε χθες ο Abdullah Gül, προαναγγέλλοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και προκαλώντας αίσθηση κυρίως επειδή ο πρωθυπουργός βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν. Οι δηλώσεις Gül αποτελούσαν και απάντηση στις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις παρεμβάσεις της ισλαμικής κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. Με δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου για τη Διεύρυνση της Ένωσης Stefan Füle, τόνισε ότι η κυβέρνηση Erdoğan παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο αναφορικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αίσθηση εντωμεταξύ προκαλεί κι η αναφορά του Αυστριακού Ευρωβουλευτή και προέδρου των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο περί ανάγκης νέου πρωθυπουργού.

strategyreports.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...