Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

MIA ΕΥΦΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!

Οι Ισπανοί διαμαρτύρονται γράφοντας πάνω στα χαρτονομίσματα
«Πολιτικοί και τραπεζίτες είστε η ντροπή του έθνους»
σχόλιο Γ.Θ : Τώρα υπάρχει τρόπος να πεις αυτό που θέλεις και να το διαβάσουν περισσότεροι και από τους αναγνώστες των blogs και των παλιοφυλλάδων! 
Δυστυχώς γνωρίζω αδερφούς, που ούτε και αυτό δεν θα μπορέσουν να κανούν λόγω φόβου (λες και θα καταλάβει κανείς ποιος έγραψε το κάθε τι), αλλά και επειδή θα βάλουν τον λογισμό ότι ίσως τα πολίτιμα πέντε ευρώ τους δεν θα τα εξαργυρώνει κανείς, (που και έτσι να ήταν δεν αξίζει η Πατρίδα πέντε ευρώ;).
Πραγματικά ελπίζω να διαψευστώ.

Αγανακτισμένοι με την οικονομική κρίση, γράφουν προσωπικά μηνύματα στους υπευθύνους

Η οικονομική κρίση στην Ισπανία έχει αγγίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της χώρας και οι Ισπανοί πολίτες, οργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί, βρήκαν έναν νέο και ευφάνταστο τρόπο να διαμαρτυρηθούν.

Θεωρούν πως τα χρήματα πάνε στα χρήματα, στους πλουσίους, στους υπευθύνους της κρίσης και πως τα χαρτονομίσματα θα φτάσουν όλα κάποια μέρα στα χέρια των ιθυνόντων. Έτσι, αποφάσισαν να γράφουν πάνω σε αυτά και να απευθύνουν προσωπικά μηνύματα στους «υπευθύνους». Εάν γράψει κάτι κάποιος πάνω σε χαρτονόμισμα, αυτό δεν χάνει την αξία του. Οι Ισπανοί το ξέρουν αυτό και συνεχίζουν τη δική τους πρωτότυπη διαμαρτυρία.

Τα χαρτονομίσματα αλλάζουν χέρια και κάποιοι τα φωτογραφίζουν και τα δημοσιεύουν στο Twitter. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews, οι Ισπανοί γράφουν στο Twitter «από δω και πέρα, δε θα αφήσω κανένα χαρτονόμισμα χωρίς μήνυμα», «Βρήκα αυτό το πεντάευρω με μήνυμα για τον κύριο Botin. Θα του φτάσει το μήνυμα μέσω Twitter; Ας το δοκιμάσουμε».

Τα συνθήματα ταξιδεύουν από τσέπη σε τσέπη. Μένει να δούμε αν οι υπεύθυνοι θα λάβουν το μήνυμα.



«Κύριε Botin (πρόεδρος της τράπεζας Santander), έχω πλήρη συνείδηση του ότι κάποια μέρα αυτό το χαρτονόμισμα θα φτάσει στα χέρια σας. Επιτρέψτε μου να σας πω να πάτε να πέσετε στα σκατά».



«Παρακαλώ, κάποιος να γυρίσει το χρόνο πίσω και να κανονίσει να μη γνωριστούν οι γονείς του Ραχόι».



«Προς τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες Καθώς είμαι σίγουρος πως αυτό το χαρτονόμισμα θα καταλήξει στα χέρια σας, ήθελα να το εκμεταλλευτώ για να σας αφήσω ένα προσωπικό μήνυμα: είστε όλοι κλέφτες και πουτ... γιοι. Σας καλώ όλους να αφήσετε ένα προσωπικό μήνυμα. Σίγουρα θα το λάβουν».


«Αυτό το χαρτονόμισμα είναι μαύρο χρήμα. Σας παρακαλώ να το θέσετε εκτός λειτουργίας».


«Όχι στις περικοπές».
http://oimos-athina.blogspot.gr/2013/11/mia.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...