Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η Βιρμανία αρνείται την ιθαγένεια σε 800.000 μουσουλμάνους: «Δεν σέβονται τους νόμους μας».

 
σχόλιο Γ.Θ : Ας μην ήταν η νέα τάξη και θα βλέπαμε αν υπήρχε ισλάμ σήμερα...
Φυσικά δεν το προστατεύουν για λόγους αγάπης, αλλά γιατί μέσα από τους ανά τον κόσμο ταλιμπάν χτυπούν τον χριστιανισμό και περνάνε τα σχέδιά τους.
Jean-Patrick Grumberg      (μτφ. Κριστιάν)
Χθες μιλούσαμε για την κατάσταση στην Αγκόλα, χώρα κυρίως χριστιανική, που απαγόρευσε το Ισλάμ και καταστρέφει τα τεμένη.
Και η Βιρμανία προσχώρισε στον αγώνα ενάντια στην εισβολή του Ισλάμ.
Η κυβέρνηση της Μιανμάρ (Βιρμανίας) μόλις απέρριψε το επείγον αίτημα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που διατυπώθηκε στις 19 Νοεμβρίου, για τη χορήγηση υπηκοότητας σε 800.000 Μουσουλμάνους Rohingya, τους οποίους θεωρεί λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές, και τους ονομάζει «Μπεγγαλί».
Η κυβέρνηση είχε ήδη αρνηθεί στην ΟΙΣ (την καταχτητική Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας που υπαγορεύει πολλές αποφάσεις υπέρ του Ισλάμ στην ΕΕ και στον ΟΗΕ) την άδεια να εγκαταστήσει μια ραδιοφωνική κεραία και γραφεία στη χώρα.
Στη βάση αυτής της κατηγορηματικής άρνησης, βρίσκονται όχι μόνο ο Πρόεδρος Thein Sein, αλλά και η αντιπολίτευση, στο πρόσωπο της διάσημης κατόχου του Νόμπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi.
Μεταξύ των άλλων λόγων, οι αρχές κατηγορούν τους μουσουλμάνους να μην είναι σε θέση να αποδείξουν τις αξιώσεις τους για τις ρίζες τους (ισχυρίζονται ότι ζουν στη Βιρμανία εδώ και αιώνες) και για δικαίωμα κληρονομιάς στη χώρα (να τα μας…).
Περαιτέρω, ο Ye Htut, ένας από τους εκπρόσωπους της βιρμανικής προεδρίας, δήλωσε χτες στη σελίδα του facebook του, ότι είναι εκτός ζητήματος να χορηγηθεί «ιθαγένεια σε όσους δεν είναι σε συμφωνία με το νόμο, όσες πιέσεις και να υπάρχουν». Διότι στη Βιρμανία οι μουσουλμάνοι απαιτούν ανοχή για τις πολιτιστικές διαφορές τους και την προσαρμογή της νομοθεσίας προκειμένου να συμμορφωθεί με τη σαρία.
See full size image
Η Aung San Suu Kyi
Καλεσμένη της εκπομπής «Today » της BBC, η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi, δήλωσε, σχετικά με την απόρριψη των μουσουλμάνων από τους Βουδιστές της Βιρμανίας (240.000 Μουσουλμάνοι εγκατέλειψαν τα χωριά τους φέτος): 
«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος: ο φόβος δεν είναι μόνο από τη πλευρά των μουσουλμάνων, είναι επίσης από τη πλευρά των βουδιστών...». « Ναι, οι μουσουλμάνοι μπήκαν στο στόχαστρο, αλλά και οι βουδιστές ήταν επίσης θύματα βίας».
Suu Kyi: «Θα συμφωνήσετε, νομίζω, με το γεγονός ότι υπάρχει μια μουσουλμανική δύναμη, μια τεράστια παγκόσμια μουσουλμανική δύναμη, πολύ ισχυρή. Αυτό έχει γίνει αισθητό σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και στη χώρα μας».

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με τα εξής: © Jean-Patrick Grumberg για Dreuz.info .

http://infognomonpolitics.blogspot.gr
http://www.dreuz.info

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...