Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η άτιμη μικροπρέπεια ενός πρωθυπουργού.... Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει!!!

Υπό ισχυρές πολιτικές πιέσεις κρίνεται σήμερα η απόλυση ή μη της καθηγήτριας του Κολλεγίου Αθηνών, η οποία «είδε την πόρτα» της εξόδου γιατί έκανε το… «λάθος» (!) να βάλει τη μονογραφή της στην κόλα του υιού του πρωθυπουργού, επειδή αντέγραφε στις εξετάσεις παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις.
Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία καταγγέλει πως «η συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις για ευνόητους λόγους», το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) κατήγγειλε τον Ιούλιο του 2012 την αορίστου χρόνου σύμβαση της εκπαιδευτικού Ε. Μπουλούτα του κλάδου ΠΕ 04 (Φυσικός) που υπηρετούσε 21 χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών. Η εν λόγω εκπαιδευτικός, σημειωτέον, είχε επανειλημμένα αξιολογηθεί θετικά από τη Διεύθυνση του σχολείου. Η τελευταία, θετική, αξιολόγηση είχε γίνει το σχολικό έτος 2011-2012.
Το ιστορικό της απόλυσης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός και ο γενικός γραμματέας της Χρήστος Σαρρής, «κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ’ τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών (Ιούνιος 2012) στο μάθημα της Χημείας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως επιτηρήτριας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει πολλές φορές στην τάξη μαθητή, ο οποίος επιχειρούσε να αντιγράψει (ο μαθητής ήταν ο υιός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά)».
Εν τέλει, αναφέρουν οι κ.κ. Κουρουτός και Σαρρής, η εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να μονογράψει την κόλλα του συγκεκριμένου μαθητή…
Ένα μήνα μετά η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε εκδικητική καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.
Έτσι, σήμερα, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) μια από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Με βάση τα όσα ορίζει το Σύνταγμα, η εκπαιδευτική νομοθεσία και η γνωμοδότηση 4/2012 του ΝΣΚ, το Συμβούλιο θα κρίνει εάν είναι νόμιμη -ή όχι- η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών (επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού, κ. Αλέξανδρος Σαμαράς) καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Μπουλούτα Ευφροσύνης, ΠΕ 04, η οποία πριν από την καταγγελία είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
Πιέσεις για να μην κριθεί η απόλυση της εκπαιδευτικού
Ενδεικτική της πίεσης η επί ένα ολόκληρο έτος πρωτοφανής άρνηση του ΚΥΣΔΕ να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας όπως υποχρεούται από το νόμο, όταν ο υπό απόλυση εκπαιδευτικός το ζητήσει. Τελικά το Συμβούλιο, μετά από πιέσεις της ΟΙΕΛΕ και δικαστική απόφαση (που θα αναφέρουμε πιο κάτω), αναγκάζεται να εξετάσει σήμερα το θέμα.
πηγή
Νεότερες εξελίξεις επί του θέματος (απόσπασμα) 
Επί ενάμιση χρόνο το ΚΥΣΔΕ αρνούνταν, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού. Μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας και δικαστική απόφαση το ΚΥΣΔΕ συνεδρίασε χθες για να αποφανθεί περί της συγκεκριμένης υποθέσεως. 
Σημειώνεται πώς το ΚΥΣΔΕ ελέγχεται από τον «κολλητό» του Α. Σαμαρά, υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Συνέβη κατά την ΟΙΕΛΕ το πρωτοφανές στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το ΚΥΣΔΕ που συνεδρίασε στο υπουργείο Παιδείας να κάνει αποδεκτό το αίτημα της νομικής υπηρεσίας του Κολλεγίου Αθηνών να εξαιρεθούν από τη συνεδρίαση οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ. 
«Η αποβολή εκπροσώπων των εργαζόμενων καθ’ υπόδειξιν της εργοδοτικής πλευράς από συλλογικό όργανο είναι μοναδική στα χρονικά της Μεταπολίτευσης και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει ολόκληρο το οργανωμένο κίνημα της εργασίας», αναφέρουν σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος Μιχάλης Κουρουτός και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Σαρρής της ΟΙΕΛΕ. 
«Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτή η εξέλιξη; Ότι απόφαση μπορεί να εκδοθεί για την απόλυση της κυρίας Μπουλούτα (και, φυσικά, να κριθεί σαν έγκυρη η απόλυση της επειδή έβαλε τη μονογραφή της στην κόλα του υιού Σαμαρά) αλλά χωρίς να έχουν ρόλο και λόγο οι θεσμικά εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του κλάδου της, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».
Οι επικεφαλής της ΟΙΕΛΕ καταγγέλλουν πώς η απόφαση του ΚΥΣΔΕ και «η κίνηση του νομικού επιτελείου του Κολλεγίου (του οποίου ηγείται ο αδερφός του πρωθυπουργού, ο Αλέξανδρος Σαμαράς) έγινε με σαφή σκοπό να γίνει η αρχή για το “ξήλωμα” της εκπροσώπησης των εργαζόμενων από κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο!
Όπως σημειώσαμε από χθες, η υπόθεση αυτή για τη γνωστή επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν είναι συνηθισμένη, αλλά χρησιμεύει ως “οδηγός” για τη διάλυση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και το γκρέμισμα των εκπαιδευτικών αντιπροσωπευτικών θεσμών». 
Η ΟΙΕΛΕ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της και καταλήγει πως «φαίνεται ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι θεσμοί είναι απροστάτευτοι μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού. Φαίνεται ότι είναι άλλες οι “πανίσχυρες συντεχνίες” που καταγγέλλει συχνά-πυκνά ο πρωθυπουργός».
ΣΧΟΛΙΟ
Μα τώρα είναι δυνατόν; Πόσο ανεγκέφαλη είναι η καθηγήτρια...; Μηδένισε την κόλλα του υιού Σαμαρά στο Αμερικανικό Κολλέγιο που είναι πρόεδρος ο αδερφός Σαμαρά; Εντάξει πήγαινε φιρί φιρί που λέει κι ο λαός μας... Μήπως νόμισε ότι ζει σε μια δημοκρατική χώρα όπου ο καθένας δημόσιος λειτουργός κάνει το χρέος και το καθήκον του; Εδώ ο πρωθυπουργός προδίδει την πατρίδα του καταστρέφοντας μέρα με την μέρα την ελληνική κοινωνία... και θα λυπόταν μια καθηγήτρια που μονόγραψε την κόλλα του κανακάρη του; Ακόμα κι αν σήμερα μετά από την λαϊκή κατακραυγή να μην την απολύσουν, θα το κάνουν εν καιρώ...   
Δεν την γλυτώνει με τίποτα...
Κι επειδή σε αυτήν την χώρα τα κόμματα έχουν διαλύσει τα πάντα, το μόνο που της μένει είναι να ζητήσει δουλειά σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο (γιατί για τα δημόσια το έκαψε το χαρτί της) που να ελέγχει κάποιο άλλο κόμμα.... Ολο και κάποιο θα υπάρχει....

http://koukfamily.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9929.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...