Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Έρχεται χαράτσι και στα γιαπιά

σχόλιο Γ.Θ : Βάλτε και στα κοτέτσια και στα παράθυρα για να τελειώνουμε...

ΣΕ ΕΠΤΑ ΔΟΣΕΙΣ Ο ΦΑΠ 2011 – 2012
Μία δυσάρεστη έκπληξη έρχεται για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που… είναι
ακόμα γιαπιά, ημιτελή και διατηρούν εργοταξιακό ή άλλο ρεύμα, αφού όπως προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο για το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) θα κληθούν να πληρώσουν για αυτές τις επιφάνειες.


Ετσι λοιπόν και τα γιαπιά εντάσσονται φέτος στο χαράτσι των ακινήτων, αφού το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι φέτος θα πληρώσουν όλα τα ακίνητα τα οποία είναι ηλεκτροδοτούμενα, ανεξαρτήτως αν είναι ακόμη στα μπετά ή αν έχουν ολοκληρωθεί και είναι κατοικήσιμα.

Σε διεκρυνιστική ανακοίνωσή του αργά το βράδυ το υπουργείο αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα περί επιβολής νέου φόρου και στις υπό ανέγερση οικοδομές, επισημαίνεται ότι ουδείς νέος φόρος επιβάλλεται. Το ΕΕΤΗΔΕ, το τέλος που ίσχυε ως σήμερα, επιβάλλονταν και στις υπό ανέγερση οικοδομές που ηλεκτροδοτούταν και εφαρμόζονταν από τη ΔΕΗ, με διοικητικές λύσεις. Αυτό που αλλάζει σήμερα στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, είναι μόνον η ρητή αποτύπωση στο νόμο και καμιά αλλαγή δεν επέρχεται με την επιβολή του νέου τέλους».

Από τον φόρο εξαιρούνται:
Τα ακίνητα του δημοσίου
Οι ναοί
Οσα χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς
Τα σχολεία
Οι αθλητικοί χώροι
Οι πρεσβείες
Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών
Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών των ξενοδοχείων σε ποσοστό 35% του συνόλου
Τα διατηρητέα
Τα ιστορικά
Τα αρχαιολογικά μνημεία


Για ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ. ο φόρος θα είναι μειωμένος κατά 30% για το τμήμα πάνω από τα 1.000 τ.μ. και κατά 60% για το άνω των 2.000 τ.μ. τμήμα της επιφάνειας του κτιρίου. Ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις ηεκινώντας από τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, σε επτά δόσεις θα πληρωθεί Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011, 2012 και σε τέσσερις δόσεις για το 2013. Θα αποσταλεί ένα εκκαθαριστικό σημείωμα για όσους έχουν περιουσία πάνω από 200.000 ευρώ και οι οποίοι θα κληθούν να το πληρώσουν τους επόμενους μήνες. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ, εκτός από την τελευταία.

http://olympia.gr/2013/04/26/%CE

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...