Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι προσευχές εισακούστηκαν!

Οι πληροφορίες που φθάνουν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώνονται και από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα κάνουν λόγο για αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής των δυο Επισκόπων από τη Συρία.
Το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές από το Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαιώνει την είδηση της απελευθέρωσης του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου Ιωάννη Ιμπραήμ.

Λίγο νωρίτερα, η ιεραποστολική οργάνωση "l'Œuvre d'Orient" σε ανακοίνωσή της που απέστειλε και στο Γαλλικό Πρακτορείο υποστήριζε ότι ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα Γαλλίας (16:00 ώρα Ελλάδος) ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία.

"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.

Η απαγωγή των δυο υψηλόβαθμων Σύρων Επισκόπων, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου Ιωάννη Ιμπραήμ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

http://www.amen.gr/article13489

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...