Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ


PATRIARXEIO SYRIAS
Μαριάννα Ζήση

Ώσπερ η αλήθεια είναι γνώσις και σοφία και σύνεσις, ούτω το ψεύδος είναι άγνοια, μωρία και αφροσύνη. Το ψεύδος γεννά θλίψεις και ταραχή εις την καρδία. φέρει αίσχος και καταισχύνει τους φέροντας αυτό επί των χειλέων αυτών. Είναι πολυσχιδές και φέρει ποικίλας μορφάς, η απάτη και ο δόλος συνεδρεύουσιν αυτώ, η δε αδικία και ο φόνος έπονται αυτώ.*

Είναι σαν να περιγράφει κάποιος πλήρως  το κομμάτι της ενημέρωσης όλο αυτό το διάστημα. Η άγνοια και η αφροσύνη μαζί με την έλλειψη κριτικής σκέψης απαρτίζουν το ψεύδος μέσα στο οποίο κολυμπάμε ανέμελα.
Η αλήθεια, η γνώση, η σοφία και η σύνεση είναι ζητούμενα, τα οποία όλο και πιο δυσεύρετα γίνονται.
Ότι η πληροφόρηση έχει μεταποιηθεί σε απόλυτη παραπληροφόρηση είναι δεδομένο και διαρκώς επιβεβαιώνεται. Όμως, όλες αυτές τις ημέρες βιώνουμε στον έσχατο βαθμό την μεθοδευμένη κατεύθυνση της κοινής γνώμης  παράλληλα με την αποσιώπηση της αλήθειας.
Αναφορικά με τα γεγονότα στη  Συρία, την βάναυση δολοφονία  του οδηγού και του διακόνου καθώς  και την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου και Αλεξανδρείας  κ. Παύλου και του Συροορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Ιωάννη ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος δήλωσε ότι «έχουν χαθεί δύο ζωές και κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει αίσια έκβαση».
Πόσο προκλητικά και σκανδαλιστικά  ψευδής μπορεί να είναι αυτή η δήλωση; Είναι σαφές ότι εδώ και πολλούς μήνες στη Συρία σφαγιάζονται καθημερινά χριστιανοί Ορθόδοξοι, ομόθρησκα αδέλφια, για τους οποίους υπάρχει σιγή ιχθύος. Αισθάνεται κάποιος ότι αυτοί δεν είναι άνθρωποι, ή ότι δεν έχει τόσο αξία η ζωή τους όσο τα θύματα στα γεγονότα της Βοστώνης, όπου μέρες και ώρες τα Μ.Μ.Ε είχαν αναγάγει σε μέγιστο θέμα συζήτησης και ανάλυσης. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την αξία της ζωής ενός ανθρώπου και την απώλεια αυτής συγκριτικά με κάποιων άλλων; Η σύγκριση των δύο γεγονότων που είναι τόσο κοντά χρονικά είναι αναπόφευκτη και έχει ένα και μόνο σκοπό να αναδείξει, το πόσο κατευθυνόμενη είναι η «ενημέρωση» και πόσο ψευδής.
Επιπρόσθετα έχουμε τη δήλωση που μόνο ερωτηματικά και αγανάκτηση μπορεί να δημιουργήσει. (΄΄Χάθηκαν δύο ζωές΄΄). Και οι άλλες οι δεκάδες εκατοντάδες ζωές που σφαγιάζονται ενώ τυχαίνει να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν το έχει πληροφορηθεί κανείς; Πολλά τα  ερωτήματα που ανακύπτουν: Ποιοί και γιατί δεν θέλουν να γνωστοποιηθεί η αλήθεια στη Συρία; Ποιοί αποσιωπούν τις δολοφονίες της κοινότητας των Ορθοδόξων Χριστιανών και μέσα από ψεύδη απομακρύνουν την κοινή γνώμη από την αλήθεια; Τι ξέφυγε από τον έλεγχό τους και  λόγω των δύο δολοφονιών και των  απαγωγών διαφάνηκε μέρος της προπαγάνδας που τόσο καιρό γίνεται;
Η απάντηση λοιπόν είναι ότι  δεν χάθηκαν  μόνο δύο ζωές, απλά το γεγονός αυτό ήταν η αιτία να ξεχειλίσει το ποτήρι του ψεύδους μια που δεν   μπορούσαν πλέον να αποσιωπήσουν και αυτό, λόγω του ρόλου των προσώπων αναφορικά με τους μητροπολίτες που απήγαγαν.

Και όλα αυτά λίγο πριν τη Μεγάλη εβδομάδα!


*Από το βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου ΤΩ ΓΝΩΘΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ

http://www.enromiosini.gr/arthrografia

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...