Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου

 
σχόλιο Γ.Θ : Οι απόγονοι των σαρακηνών συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα. Σκοτώνουν, κλέβουν, καταστρέφουν.
Το σατανικό ισλάμ συνεχίζει να σκορπά το κακό σε όλη τη γη και μόνο μια αναγέννηση και αναλαμπή της Ορθοδοξίας θα μπορέσει να το συντρίψει επιτέλους.
Στην αγωνία και τον τεράστιο κίνδυνο, που βρίσκεται ο σεβασμιότατος και όλος ο λαός της Συρίας, πάρτε το κομποσκοίνι σας και βοηθήστε με την ευχή να έρθει η απολύτρωση.



Στα χέρια ανταρτών βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, ο οποίος βρισκόταν καθ οδόν από την Αντιόχεια προς την Συρία.

Τον Μητροπολίτη Χαλεπίου είχε παραλάβει ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ ο οποίος είναι γνωστός για την δράση του κατά του καθεστώτος στην Συρία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επικοινωνήσει οι απαγωγείς ούτε με το Πατριαρχείο ούτε με καμία πλευρά.

Το νέο μαθεύτηκε από sms που πρόλαβε να στείλει ο ίδιος ο Παύλος σε δικούς του ανθρώπους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς που δεν είναι γνωστό σε ποια ομάδα ανήκουν, δολοφόνησαν τον οδηγό του Συρο-Ιακωβίτη Επισκόπου.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη.

Ο Μητροπολίτης Παύλος είναι αδερφός του Πατριάρχη Ιωάννη και μάλιστα ήταν μαζί υποψήφιοι για τον πατριαρχικό θρόνο. Πριν λίγες μέρες το σπίτι του Μητροπολίτη είχε δεχθεί πλήγμα από ρουκέτα.



23:55 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal yalibnan.com η ομάδα που απήγαγε τους δύο επισκόπους αυτοαποκαλείται «Τσετσένικη Ομάδα» και συνδέεται με τους δυο υπόπτους για την βομβιστική ενέργεια στη Βοστώνη των Η.Π.Α.

23:21

Ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Εργιν επικοινώνησε με συνεργάτες του Μητροπολίτη Παύλου στην Αντιόχεια και δήλωσε οτι ο Πρωθυπουργός Ερντογάν  έδωσε εντολή από την Παλαιστίνη όπου βρίσκεται στις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) να συνδράμουν στην απελευθέρωση του Μητροπολίτη.

23:12

Ο Πατριάρχης Ιωάννης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Λίβανο  προσπαθώντας να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.Όσο η κατάσταση δεν ξεκαθαρίζει το Πατριαρχείο δεν σκοπεύει να προβεί σε ανακοινωσεις.
 
Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για μεταφορά των δύο Μητροπολιτών σε χωριό της επαρχίας Ιντεπ στην τουρκο-συριακή μεθόριο. Την συγκεκριμένη περιοχή δεν ελέγχει η Συρία αλλά βρίσκεται στα χέρια διαφόρων ομάδων ανταρτών.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωση δείχνουν και οι αρχές της Τουρκίας, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κινητοποιηθεί επίσης.

Στο Φανάρι, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντωνη Σαμαρά όσο και με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη.

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2207&catid=13

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...