Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ!

20130428-165832.jpg 
σχόλιο Γ.Θ : θα ξαναγίνετε νομάδες, αυτό σας το εγγυόμαστε...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 
Ο Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, τελευταίος απόγονος της δυναστείας των Οσμανλιδών, εγγονός του Abdülhamid Han Hazretleri τελευταίου επίσημου σουλτάνου της Τουρκίας και απ’ ευθείας απόγονος του...
περίφημου Σουλεϊμάν του «Μεγαλοπρεπή», που έχει κατακτήσει τους Έλληνες τουρκολάγνους, ζήτησε δημόσια να ξαναγίνει η αγία Σοφία, το σύμβολο της ελληνικής ορθοδοξίας, μουσουλμανικό τέμενος.
Σε «βαρυσήμαντη» συνέντευξη που έδωσε ο τελευταίος διάδοχος του Οθωμανικού θρόνου
στον δημοσιογράφο Davut Şahin, στην τουρκική εφημερίδα, Milli Gazete και η οποία αναμεταδόθηκε από το τουρκικό κανάλι TV5, τόνισε πως σαν απόγονος του μεγάλου Πορθητή της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή του Μωάμεθ του Φατίχ, ο οποίος είχε μετατρέψει την αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος, επιθυμεί να την ξαναδεί να λειτουργεί σαν τζαμί και να συγκεντρώνει τους πιστούς μέσα στους ιερούς της χώρους. Μάλιστα τόνισε πως αυτή είναι και η επιθυμία του …Αλλάχ, ο οποίος δεν θέλει να βλέπει το κτίσμα της αγίας Σοφίας να παραμένει μουσείο και να μην ακούγεται μέσα στους χώρους του η μουσουλμανική προσευχή.
Οι δηλώσεις αυτές του τελευταίου απογόνου της οθωμανικής δυναστείας έρχονται παράλληλα με μια μεγάλη εκστρατεία που έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία με πορείες και συλλογή υπογραφών για την εκ νέου μετατροπή της αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος. Την εκστρατεία αυτή υποστηρίζουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ τα οποία στηρίζουν την ισλαμική κυβέρνηση του Ταΐπ Ερντογάν, ενώ ακόμα και κεμαλικές οργανώσεις συντάσσονται παρά του ότι ο ίδιος ο Κεμαλ Ατατούρκ είχε μετατρέψει την αγία Σοφία σε μουσείο σταματώντας την λειτουργία της σαν μουσουλμανικό τέμενος.
Ο Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ο οποίος είναι και ο διεκδικητής του σουλτανικού θρόνου, έχει κάνει εντυπωσιακή επανεμφάνιση στην τουρκική επικαιρότητα δείχνοντας πως η νεοοθωμανική πορεία της σύγχρονης Τουρκίας με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας όλα εκείνα τα οθωμανικά σύμβολα που είχαν θαφτεί επί δεκαετίες με τις αλλαγές που είχε κάνει ο ιδρυτής της κοσμικής Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Η οθωμανική αυτή υστερία έγινε πιο έντονη με την προβολή της περίφημης ταινίας, «Fetih 1453» που δείχνει με πάρα πολλές σκόπιμες ιστορικές ανακρίβειες πώς οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη και κατέλυσαν την βυζαντινή αυτοκρατορία. Η ταινία έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων καθώς εκατομμύρια έσπευσαν να την δουν παρά του ότι και πολλοί Τούρκοι έχουν κατακρίνει τις κραυγαλέες ιστορικές της ανακρίβειες.
Αυτό είναι λοιπόν ο Abdülhamid Kayıhan που απαιτεί να ξαναγίνει η αγία Σοφία τζαμί, ο απ’ ευθείας απόγονος του Σουλεϊμάν του «Μεγαλοπρεπή» με τον οποίο κάθε βράδυ τον πληρώνουν οι νεοέλληνες τηλεθεατές για να εκστασιάζονται από τα ερωτικά του καπρίτσια στην ομώνυμη τηλεοπτική αθλιότητα.
Και εις ανώτερα!

http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4093.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...