Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Γκρίλο: Είμαι υπέρ μιας...γερμανικής εισβολής στην Ιταλία.

σχόλιο Γ.Θ : Και κάποιος άλλος Ιταλός πολιτικός συνεργάστηκε με τους γερμανούς κάποτε...
Είναι απίστευτο, αλλά το ρόλο του νέου Μουσολίνι τον διεκδικεί και έτερος πλην του Μπερλουσκόνι πλέον.
 
Την πεποίθησή του ότι επίκειται «χρεοκοπία» της Ιταλίας εξέφρασε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, ο κωμικός και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δηλώνει «υπέρ» μιας...γερμανικής εισβολής στην Ιταλία.
«Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα τελειώσουν τα χρήματα του δημοσίου και τότε θα είναι δύσκολο να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις», λέει ο Γκρίλο, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «έχει τελειώσει».

Μιλώντας για την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο Γκρίλο εκτίμησε ότι «αποτελεί μέρος της προσπάθειας που καταβάλλει η ιταλική πολιτική τάξη για να καταφέρει να επιβιώσει» και επανέλαβε την άποψή του ότι «πρόκειται για ένα πονηρό πραξικόπημα».
Αρνήθηκε ότι το Κίνημά του σαμποτάρει τα κόμματα, υποστηρίζοντας ότι τα ίδια τα κόμματα «σαμποτάρουν τον εαυτό τους».
«Στο ιταλικό κοινοβούλιο διατηρούν την θέση τους τριάντα βουλευτές και γερουσιαστές που καταδικάσθηκαν για σοβαρά αδικήματα. Εγώ θέλω να μας κυβερνούν έντιμα άτομα, με γνώσεις και επαγγελματισμό. Υπό αυτή την έννοια, θα έβλεπα ευνοϊκά μια γερμανική εισβολή στην Ιταλία», προσθέτει ο Ιταλός κωμικός, το κίνημα του οποίου αναδείχθηκε κυρίαρχη δύναμη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

ΕΘΝΟΣ
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5082.html#.UXel-koTsQ8

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...