Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Ο διάβολος πολεμά το Βατοπαίδι και το Άγιον Όρος»


 
σχόλιο Γ.Θ : ...και ο,τιδήποτε το Ορθόδοξο, Σεβασμιώτατε.

«ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ» Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΟΣ

Δριμεία επίθεση κατά των πολιτικών που προκαλούν προβλήματα τόσο στη Μονή Βατοπαιδίου όσο και στην εν γένει λειτουργία του Αγίου Όρους, εξαπολύει με εγκύκλιο του, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος.
Ο Μητροπολίτης αναφέρεται στην «εξοντωτική φορολογία» που έχει επιβληθεί στις Μονές του Αγίου Όρους κάνοντας λόγο για «πόλεμο» που δέχεται η Αθωνική πολιτεία από τον διάβολο!

«Περίεργο είναι, ότι η Ελληνική Πολιτεία και ιδιαιτέρως κάποιοι πολιτικοί, διαρκώς προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Αθωνικών Ιερών Μονών, όπως για παράδειγμα, με τη βούλησή τους, να επιβληθεί σ' Αυτές, εξοντωτική φορολογία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει δε: «Όλους αυτούς τους πολιτικούς, και όλους όσους με θράσος, με αναίδεια και με λυκοφιλία πλησιάζουν το Άγιον Όρος, τους παρακαλώ να ανέβουν ως το Περιβόλι της Παναγίας, δίχως προκατάληψη και χωρίς ιδιοτέλεια, για να διαπιστώσουν από κοντά, το τεράστιο πνευματικό και κοινωνικό έργο, το οποίον επιτελούν οι Μονές, κάτω από την σκέπη και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου» γράφει ο Μητροπολίτης.

Ο κ. Παύλος που είχε βρεθεί στη Μονή Βατοπαιδίου στο πλαίσιο της ετήσιας πανηγύρεως της Μονής, μεταφέρει την εμπειρία του από την παραμονή του εκεί, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες επισκέπτες που πήγαν στη Μονή από διάφορες χώρες και για τις συνθήκες φιλοξενίας από τους Μοναχούς που προτίμησαν να κοιμηθούν στα πατώματα προκειμένου να δώσουν στέγη στους επισκέπτες τους.

«Κατά την ταπεινή γνώμη μου, όλα τα παραπάνω φανερώνουν περίτρανα, ότι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί έχουν βαθειά μέσα στην καρδιά τους, την πίστη προς τον Θεό, την αγάπη προς την Κυρία Θεοτόκο και τον σεβασμό προς τα Θεία. Αποδεικνύουν επίσης, ότι η Υπεραγία Θεοτόκος, προστατεύει ως φιλόστοργη Μάνα, την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και την Αδελφότητα των εκατόν τριάντα μοναχών της» σημειώνει ο Μητροπολίτης.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...